20.5 C
Bijeljina
недеља, септембар 8, 2024
NaslovnaSportKošarkaAco Petrović: "Kao i obično, ne slažem se sa Pešićem

Aco Petrović: „Kao i obično, ne slažem se sa Pešićem

Datum:

Selektor košarkaške reprezentacije Brazila Aleksandar Petrović smatra da je čuveni „Drim tim“ iz 1992. bio kvalitetniji od današnje selekcije SAD-a.

Naš selektor Svetislav Pešić je nedavno ocenio da je aktuelni sastav Amerike jači od tog čuvenog sa Olimpijskih igara 1992. u Barseloni.

„Mogu da se složim sa Pešićem u oceni da je ispred nas najjači turnir u istoriji. Kad smo kod Barselone, tamo su u fokusu bile tri, četiri reprezentacije, uz SAD koji je bio nedodirljiv. A sad govorimo o samo jednoj ili dve reprezentacije koje će teško u nekom scenariju u zonu medalja. Šta uopšte reći za onu grupu u kojoj su Kanada, Australija, Španija i Grčka, a tu jedna Španija možda i najslabije kotira? Uz SAD, sada pet, šest reprezentacija ozbiljno razmišlja o medalji, svako mašta o plasmanu u četvrtfinale, sigurni kako za to imaju dobre šanse“, rekao je Petrović za „Sportske novosti“ i dodao:

„Međutim, kao i obično, ne slažem s Pešićem u oceni kvaliteta reprezentacije SAD. Bez obzira na to što je ovaj SAD sastavljen od najboljih igrača koje imaju, teško se to može porediti sa ‘92. Odmah ću ponuditi i argument. Tada je SAD, i na pripremama i na turniru, pobeđivao svoje protivnike s preko 40 poena više u proseku. Sada smo videli da se ovaj SAD jedva provukao protiv Južnog Sudana, na jednu, dve lopte je dobio Nemce. Možda sam malo retro, ali ništa se ne može uporediti sa originalnim ‘Drim timom’“.

Brazil je u grupi sa Francuskom, Japanom i Nemačkom, dok će Srbija odmeriti snage sa Amerikom, Južnim Sudanom i Portorikom.

Reklame

Povezane vijesti

Skandalozna poruka o Kosovu na meču Ukrajine i Albanije

U utakmici "B" Lige nacija između Ukrajine i Albanije...

Pobjeda Partizana uz dramu i produžetak – Dejvis riješio meč

Košarkaši Partizana savladali su italijansku Dertonu (Tortona) rezultatom 96:94...

Težak poraz „Zmajeva“: Petarda u Ajndhovenu

Selekcija Bosne i Hercegovine je poražena na startu Lige...

Bijeljina: U kafićima niko ne gleda utakmicu Holandija-BiH

Portal BijeljinaLive večeras je obišao nekoliko kafića i restorana...

Ovo je motociklista koji je jutros poginuo kod Živinica

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros kod Živinica,...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име