17.7 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaSportTenisGlava, srce i međunožje: Đoković novim preokretom do 1/ 8 finala Vimbldona

Glava, srce i međunožje: Đoković novim preokretom do 1/ 8 finala Vimbldona

Datum:

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Vimbldona, pobedom nad Aleksejem Popirinom posle preokreta – 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (3).

Novak Đoković je uspeo. Opet mu je pošlo za rukom da napravi preokret vredan pobede. Jeste pokazao zube Aleksej Popirin u trećem kolu Vimbldona, ali da bi srušio najboljeg ikada mu je nedostajalo malo više magije. Srbin je tako uspeo da se ponovo plasira u osminu finala slavnog grend slema (4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (3)), a tamo ga čeka Holger Rune.

Sedmostruki šampion Novak Đoković je u prvom setu dozvolio „brejk“ rivalu, što je bilo dovoljno za prednost, ali je potom preuzeo kontrolu i trećom pobedom u isto toliko mečeva protiv Australijanca Alekseja Popirina prošao među 16 najboljih.

Možda nije bilo tako dominantno, ali jeste efikasno. Videlo se tek na kraj da Novak ne može tek tako da pobeđuje kao pre, ali da je spreman da režira preokret – to niko ne može da mu oduzme. Mentalna snaga možda i najboljeg tenisera koji je ikada udarao tu lopticu je ključ svakog njegovog uspeha, pa i ovog u trećem kolu Vimmbldona.

Ne radi se tu samo o tome što je prepoznao šansu da Popirinu nanese bolne udarce onda kada je Australijanac svima na Centralnom terenu pokazivao svoje mane, već o činjenici da se Novak Đoković svaki put vrati iz „mrtvih“, svojom voljom, snagom, samopouzdanjem i pre svega onim što stalno pominje: Glava, srce i međunožje.

Počinjao je setove sa nulom, doživeo da mu u prvom setu Popirin nanese prvi udarac onim brejkom, ali je potom u drugom pokazao zašto je najbolji. E, tu leži ključ ove pobede. Kad je Australijanac pomislio da je moćan, Novak ga je vratio na fabrička podešavanja. Onako kako je svih ovih godina pokazivao na svakom mastersu, grend slemu ili bilo kom turniru.

Četvrti set je nekako bio očigledan. Nisu mnogo trošili snagu za napad, sve do taj-brejka. Gledali smo jednosmeran tenis koji nije dao pobednika sve dok Novak Đoković nije odlučio da to tako bude. Igrao se sa publikom, tražio podršku, ali je dobio dogovor Popirina koji je prihvatio igru. Tu je bio njegov poraz.

Vrlo dobro je poznato da kada protivnik uzvrati Đokoviću takvu vrstu samopouzdanja, obično bude razbijen u narednom. Taj-brejk četvrtog seta je upravo bio pokazatelj toga, pa je Novak Tajbrejković slavio trijumf i prolaz dalje.

Reklame

Povezane vijesti

Đoković ludovao u noćnom klubu, pevao čuveni hit, a onda se pojavila Kamelija i ispunila mu obećanje

Najboljji teniser planete Novak Đoković odlično je iskoristio dolazak...

Nadal: „Federer je igrao najbolje, a najbolji svih vremena je…“

Nekadašnji trener Rafaela Nadala, Toni Nadal izjavio je da...

Siner podržao Federera: On je GOAT

Italijanski teniser Janik Siner vjeruje da je najveći svih...

Siner osvojio US Open i oborio rekord star 47 godina

Janik Siner je po prvi put u karijeri postao...

Arina Sabalenka osvojila US Open

Arina Sabalenka je nova šampionka US Opena. U velikom finalu,...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име