9.9 C
Bijeljina
петак, октобар 18, 2024
NaslovnaSportFudbalUžasna partija "Zmajeva": Mađarska nosi tri boda sa Bilinog polja

Užasna partija „Zmajeva“: Mađarska nosi tri boda sa Bilinog polja

Datum:

Na Bilinom polju u Zenici reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostila je Mađarsku u susretu 4. kola Lige nacija, te je upisala treći poraz. Gosti su slavili s 2:0, dok su Zmajevi pružili još jednu užasnu partiju.

U Budimpešti smo uspjeli sačuvati nulu, ali večeras puno slabije izdanje, kada smo vjerovali da se može doći i do prve pobjede otkako je na klupi selektor Sergej Barbarez.

Već na startu meča obećavajuća situacija i dobar udarac Gazibegovića iskosa s desne strane, no lopta odlazi u gol-aut. U 13. minuti prvi pokušaj Mađara, ali je udarac Bolle završio u rukama Vasilja, a u nastavku Fiola šutira preko gola.

Na drugoj strani velika šansa za Zmajeve. Hajradinović šalje povratnu loptu za Tahirovića, koji šutira malo pored gola. Sallai atraktikvno gađa u 19. minuti, srećom neprecizno, pa mu šut ide preko gola.

Vasilj je u 22. minuti sjajno intervenisao i zaustavio Sallaija u stopostotnoj šansi. Za Mađare je dosuđen slobodnjak u opasnoj zoni, Szoboszlai je probao i pucao preko gola. Nedugo nakon toga Ermin Bičakčić pada u petercu Mađara nakon jednog ubačaja, naši traže penal, sudija Antony Taylor nije vidio ništa sporno.

Sallai u 38. minuti šutira poerd gola, a onda šok , pošto je Dominik Soboslai iskosa s lijeve strane matirao Vasilja, a golu je prethodila greška našeg veznog reda.

U završnici prvog dijela dobra šansa za Džeku, no pucao je preko gola.

Iz igre je već na poluvremenu izašao Gazibegović. Umjesto njega na teren je ušao Omerović kojem je ovo debi za A selekciju, a onda je skrivio penal već u petoj minuti drugog dijela. Szoboszlai preuzima odgovornost i sigurno pogađa za 2:0.

Mogao nas je vrlo brzo Džeko vratiti u život, ali Dibusz brani njegov udarac. Na durgoj strani dobra šansa za Mađare, no srećom ne dolaze do trećeg gola.

U 65. minuti Džeko se dobro izborio za udarac sa 15 metara, ali je pucao po sredini gola, gdje se nalazio Dibusz. Nakon prekida, Džeko u šansi, treći put, ali Dibusz je opet odbranio.

Uzaludno smo pokušavali da dođemo barem do jednog gola, da uvedemo meč u dramatičnu završnicu, ali Mađari su ponovo sačuvali mrežu u duelu sa BiH i sada su se bodovno izjednačili sa Nizozemskom. Obje selekcije imaju po pet bodova, a vodeća Njemačka 10 bodova. Zmajevi su na dnu sa samo jednim bodom.

Od dolaska Barbareza samo jedan remi i to u meču u kojem smo nadigrani i pet poraza, a vidjet ćemo hoće li se agonija prekinuti u novembru kada nas čekaju još dvije teške utakmice, protiv Njemačke i Nizozemske.

U drugoj utakmici naše grupe Njemačka je pobijedila Nizozemsku s 1:0 i tako osigurala prolazak u četvrtfinale, vjerovatno i prvo mjesto. Jedini gol dao je Leweling u 63. minuti.

BiH – Mađarska 0:2

Bosna i Hercegovina: Vasilj, Bičakčić, Gazibegović, Kolašinac, Tahirović, Džeko, Gigović, Burnić, Katić, Hajradinović, Bajrektarević.

Mađarska: Dibusz, Nikitscher, Fiola, Orban, Szoboszlai, Schafer, Bolla, Zs. Nagy, B. Barga, Sallai, Botka.

Reklame

Povezane vijesti

Inspekcija ušla u Fudbalski savez Kantona Sarajevo

Pripadnici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo ušli...

Lukaku o kobnom meču s Hrvatima u Kataru: „Plakao sam sedam dana“

Belgijski napadač Romelu Lukaku gostovao je u Koolcast Sport...

Tuhelova plata na klupi Engleske ruši sve rekorde

U danu kada je predstavljen kao novi selektor Engleske,...

Sedmica iz snova: “Zaledio“ Zenicu, pa zaprosio zgodnu plavušu

Fudbaler Liverpula i reprezentacije Mađarske Dominik Soboslaj je prije...

Seol kandidat za najboljeg igrača Azije

Defanzivac Fudbalskog kluba Crvena zvezda Jung Vu Seol se...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име