14.3 C
Bijeljina
четвртак, октобар 3, 2024
NaslovnaSportFudbalŠta ti je fudbal, šta ti je život, od heroja do tragičara...

Šta ti je fudbal, šta ti je život, od heroja do tragičara i obrnuto je put kojim se stiže u sekundi, a naročito ako se zovete Dušan Vlahović. Srbin je fudbalski Usein Bolt…

Datum:

Preporođeni Juventus je obeležio drugo kolo Lige šampiona svojom herojskom partijom u Lajpcigu, gde je sa igračem manje stigao od 1:2 do 3:2, uz dva gola Dušana Vlahovića, dok je konačan rezultat postavio Konseisao posle majstorskog driblinga.

Brojne su reakcije posle ove utakmice koja će se dugo pamtiti među navijačima Juventusa, a svoj komentar dao je i legendarni as Juventusa i italijanskog fudbala Alesandro Del Pjero. On je posebno pohvalio Vlahovića, i to ne samo zbog igre i golova na “Red Bul Areni“.

– Bio je savršen, čak i u izjavi posle meča. Pokazuje da želi da nastavi da uči, da se usavršava. Sa ovakvim stavom budućnost za njega može biti samo ružičasta“, poručio je Del Pjero, a prenosi “Skaj sport Italija“.

Bilo je od početka sezone kritika na račun i Juventusa, a posebno našeg Dušana Vlahovića tokom prethodnog meseca kada nije uspevao da pronađe put do protivničke mreže. A onda, sve se promenilo za samo nekoliko dana. Najpre je Juve kao gost proteklog vikenda ubedljivo slavio u Đenovi sa 3:0, uz dva gola “probuđenog“ Vlahovića, ali to je bio samo uvod u ono što smo sinoć imali prilike da vidimo u Ligi šampiona peotiv Lajpciga, kada je Juventus u prvih deset minuta ostao bez dvojice povređenih igrača, Bremera i Nika Gonzalesa, a u drugom poluvremenu i bez isključenog golmana Di Gregorija, ali je sve to izdržao i sa igračem manje na terenu napravio preokret za pobedu od 3:2, uz još dva gola Dušana Vlahovića!

Naravno, posle meča pljušte pohvale u italijanskim medijima posle onoga što je Juve prikazao, a “Gazeta“ je Motine pulene nazvala “lajpciškim lavovima“.

– U Lajpcigu je Juve ispisao stranicu o kojoj će se dugo pričati. Na meti svih vrsta nedaća, gubili su 2-1 sa desetoricom igrača, izjednačili divnim udarcem Vlahovića i okrenuli još jednim biserom Konseisaa“, piše “Gazeta“ i dodaje:

 

– Prvi izleti sudbine: Bremer i Niko Gonzales van terena zbog povreda. Zatim je dvostruka defanzivna amnezija (Gati i Kambijazo) olakšala Šešku lep gol. Juve ne posustaje, ‘pije čaj’, vraća se na teren i izjednačava Dušanovim šampionskim volejem. Asistencija Kambijasa koji je izbrisao grešku: znak snage. Naivnost Di Gregorija koji dodiruje ruku van terena i biva izbačen. Prilikom slobodnog udarca, Daglas Luiz, koji je upravo ušao, dodiruje loptu rukom: penal za Šeška…

Sa velikim strpljenjem Juve je tolerisao i ovo i sa ogromnim srcem okrenuo na 3-2: pesma Vlahovića i Konseisaa. Perin, Kalulu i Gati predvode herojski i kolektivni otpor. Nazvaće ih ‘lajpciškim lavovima“.

Na kraju, zaključak:

– U ovoj patnji rođen je Juventus Tijaga Mote koji je sa desetoricom igrača pokazao hrabrost držeći Mekenija na beku, umesto da ubaci defanzivca i upravljao je ekipom do savršenstva.

Rođen je Fađolijev Juve, najbolji meč u njegovoj karijeri, tehnički lider koji je nedostajao, Vlahovićev Juve je rođen, nikad tako samouveren. Možda ćemo jednog dana pričati o prekretnici u Lajpcigu“, piše italijanska “Gazeta“.

Šta ti je fudbal, šta ti je život, od heroja do tragičara i obrnuto je put kojim se stiže u sekundi, a naročito ako se zovete Dušan Vlahović. Srbin je fudbalski Usein Bolt…

Reklame

Povezane vijesti

Milojević: Samoubistvo, sami sebi dajemo golove

Crvena Zvezda je poražena od Intera na Meaci 4:0...

Težak poraz Zvezde na Meaci: Inter pokazao snagu

Fudbaleri Crvene zvezde pretrpeli su i drugi poraz u...

Di Kanio „udario“ na Dušana Silnog: „To ne rade veliki igrači“

Paolo di Kanio, legenda italijanskog fudbala, nezadovoljan je ponašanjem...

Tim Zvezde za Inter: Milojević napravio velike promene

Pred Crvenom zvezdom je težak izazov na gostovanju Interu...

Kraj traume!: Partizan pobjedio posle 56 dana, dobra utakmica u Lučanima

Fudbaleri Partizana su konačno pobjedili u Superligi Srbije. Nakon...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име