11 C
Bijeljina
петак, октобар 25, 2024
NaslovnaSportFudbalŠta je sve dobio Borac pobjedom u Nikoziji: Zaradio klub i BH...

Šta je sve dobio Borac pobjedom u Nikoziji: Zaradio klub i BH fudbal

Datum:

Akutleni prvaci Bosne i Hercegovine ekipa banjalučkog Borca, ostvarila je u Nikoziji veliku pobjedu savladavši kiparski APOEL sa 1:0 u drugom kolu Konferencijske lige.

Nakon remija protiv Panathinaikosa i trijumfa protiv APOEL-a, Banjalučani na svom kontu imaju četiri boda i ozbiljni su kandidati za nokaut fazu Konferencijske lige.

Do kraja ligaške staze, Borac ima gostovanje Vikinguru i Shamrocku, te domaće utakmice protiv LASK–a i Omonie i objektivno gledajući u svim navedenim susretima može tražiti pozitivan rezultat.

Pored velika tri boda, Borac je večeras popravio bh. koeficijent u Evropi za 0.500 jer trijumf u ligaškoj fazi nosi 2.000 bodova i kada se podijeli sa četiri kluba učesnika u Evropi dođemo do cifre od 0.500.

Dakle u sezoni 2024/2025, bh. klubovi imaju koeficijent 2.500, a ako Borac osvoji još minimalno tri od mogućih 12 bodova do kraja ligaške staze, to će biti najbolji rezultat bh. klupskog fudbala od nezavisnosti.

Stanje koeficijenata će biti jasnije kada završe sve utakmice drugog kola u Konferencijskoj ligi, ali i Evropa ligi, međutim jasno jeveć sada da je pobjeda u Nikoziji kasu Borca dobro napunila.

Naime, pobjeda u ligaškoj fazi Konferencijske lige donosi 400.000 eura, upravo je toliko Borac zaradio pobjedom u Nikoziji. Remi u ligaškoj stazi nosi 133.000 eura, dakle Borac je u dva kola ligaške staze zaradio 533.000 eura.

Prije utakmice na Kipru zarada Borca u tekućoj evropskoj sezoni iznosila je 4,7 miliona eura, a kada dodamo večerašnjih 400.000, dolazimo do cifre od 5,1 milion eura.

Naravno, Borac do kraja ligaške faze može zaraditi još uz slučaju pozitivnih rezultata.

Dodajmo ovome da je Borac postao prvi klub iz Bosne i Hercegovine koji je u jednoj sezoni zaradio preko pet miliona eura. Zrinjski je prošlu sezonu u Evropi okončao sa zaradom od 4,3 miliona eura.

U slučaju plasmana u nokaut fazu, tačnije u šesnaestinu finala Konferencijske lige Borac bi dobio dodatnih 200.000 eura, a plasman u osminu finala bi im donio čak 800.000 eura.

Pobjednik Konferencijske lige za sezonu 2024/2025, dobit će nagradni fond od sedam miliona eura, a finalista od četiri miliona eura.

Reklame

Povezane vijesti

Istorija u Nikoziji: Borac upisao prvu pobjedu u Konferencijskoj ligi

Fudbaleri Borca ispisali su istoriju u Nikoziji i upisali...

Jezive scene nasilja huligana Fenerbahčea

Utakmica Lige Evrope između Fenerbahčea i Mančester Junajteda, koja...

"Marakana" zavijena u crno: Preminula Zvezdina legenda

​Fudbalski klub Crvena zvezda je obavestio javnost da je...

Nova luda scena u srpskom fudbalu – svi igrači seli na travu

Početak utakmice Prve lige Srbije između Radnik Surdulice i...

Zvezda nedorasla kontinentalnoj eliti: Pukla „petarda“ u Kneževini

Monako je očekivano krenuo ofanzivno, dok je Crvena zvezda...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име