9.3 C
Bijeljina
петак, октобар 18, 2024
NaslovnaSportFudbalSrbija srušila Švajcarsku u Leskovcu: Fenomenalni Mitrović, Rajković odbranio penal

Srbija srušila Švajcarsku u Leskovcu: Fenomenalni Mitrović, Rajković odbranio penal

Datum:

Fudbalska reprezentacija Srbije pobjedila je Švajcarsku 2:0 u Leskovcu u meč 3. kola A divizije Lige nacija.

Srbija je odigrala fizički sjajan meč i prvi put smo od kada je Dragan Stojković selektor, vidjeli da su reprezentativci izgarali i dali posljednji atom energije. Publika u Leskovcu je znala da nagradi takvu predstavu pa navijači nisu štedili dlanove i grla da pomognu „Orlovima“.

U prvom poluvremenu Švajcarska se postavila sa autoritetom, imala je u prvih pola sata igre veći posjed lopte ali u ovom periodu nije bilo velikih prilika na obje strane. Srbija je opredjelila da se brani i prijeti golu Kobela iz tranzicije.

Tako je jedan od rijetkih pokušaja imao Birmančević ali je najveću priliku propustio Bril Embolo kada je iskosa sa desne strane iz idealne pozicije sa 10-tak metara šutirao pokraj gola.

U posljednjih desetak minura prvog poluvremena Srbija je uložila veliku energiju. Igrači Orlova su napadali kao osice goste po čitavom terenu. Iz takve igre su proizveli nekoliko kornera, a jedan je u nadoknadi I poluvremena pretvoren u gol, posle nespretne intervencije Elvedija, lopta je završila u mreži. 1:0 za Srbiju.

U nastavku utakmice, Piksi Stojković uvodi Luku Jovića umjesto Marka Grujića. Upravo Jović u 53.minutu izlazi sam pred Kobela, ali ovaj zaustavlja njegov udarac.

Švajcarska nastavlja da napada a Srbija traži šansu iz kontri. Jednu takvu koristi Aleksandar Mitrović, kada prvo jedva sustiže jednu loptu na aut-liniji, ulazi u šesnaesterac i topovskim udarcem je savladao Kobela za 2:0 u 61.minutu.

Samo 3 minuta kasnije je Mitrović imao sjajnu priliku da povisi vođstvo na 3:0 ali je Kobel čudesnom intervencijom spasio svoju mrežu.

Do kraja utakmice je gostujući tim bolji rival. Prvo nakon prekršaja u šesnaestercu Nedeljkovića, arbitar Soca pokazuje na penal ali udarac Embola sa bijele tačke Rajković brani.

Do kraja, Elvedi ima dvije sjajne prilike, jednom šutira glavom pokraj gola a drugi put pogađa prečku.

Odlična igra Srbije i zaslužena pobjeda kojoj je svjedočio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, u društvu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

U istoj grupi je večeras Španija u Mursiji golom Zubimendija savladala Dansku 1:0.

Nakon tri kola, Španija je prva na tabeli sa 7 bodova, Danska je druga sa 6, treća je Srbija sa 4 boda, dok je Švajcarska bez poena.

Reklame

Povezane vijesti

Tuhelova plata na klupi Engleske ruši sve rekorde

U danu kada je predstavljen kao novi selektor Engleske,...

Sedmica iz snova: “Zaledio“ Zenicu, pa zaprosio zgodnu plavušu

Fudbaler Liverpula i reprezentacije Mađarske Dominik Soboslaj je prije...

Seol kandidat za najboljeg igrača Azije

Defanzivac Fudbalskog kluba Crvena zvezda Jung Vu Seol se...

Mesijev favorit za Zlatnu loptu je naravno Argentinac

Lautaro Martinez je imao nevjerovatnu sezonu i bez sumnje,...

Zrinjski nadigrao Radnik u zaostaloj utakmici pod Bijelim brijegom

Fudbaleri Zrinjskog ostvarili su pobjedu na domaćem terenu protiv...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име