9.9 C
Bijeljina
петак, септембар 13, 2024
NaslovnaSportFudbalŠok!: Vojčeh Ščesni okončao karijeru

Šok!: Vojčeh Ščesni okončao karijeru

Datum:

Samo dve nedelje nakon što je napustio Juventus, Vojčeh Ščesni je šokirao fudbalski svet odlukom o povlačenju iz profesionalnog fudbala. Čuvar mreže je tako netipično za svoju poziciju okačio kopačke o klin u 34. godini.

Svoj potencijal Poljak je nagovestio kada je sa samo 16 godina iz matične Legije prešao u Arsenal i već sa 20 godina dobio šansu da se dokaže. Istu je iskoristio i sa klubom do 2017. osvojio dva FA kupa i Komjuniti Šild uz 181 nastup.

Pozajmice u Brentfordu na početku karijere u Londonu i Romi na kraju, preporučile su ga i nacionalnom timu za koji je odigrao 84 utakmice, a od 2017. do sredine avgusta ove godine bio član Juventusa osvojivši po tri titule i Kupa, kao i dva Superkupa Italije.

Od fudbala se oprostio emotivnom porukom na društvenim mrežama.

– Otišao sam iz Varšave, mog rodnog grada, u junu 2006. godine da se pridružim Arsenalu sa jednim snom – da zarađujem za život igrajući fudbal. Malo sam znao da će to biti početak životnog putovanja. Malo sam znao da ću igrati za najveće klubove na svetu i predstavljati svoju zemlju 84 puta. Malo sam znao da ne samo da ću zarađivati za život igrajući fudbal, već da će fudbal postati ceo moj život.

Nisam samo ostvario svoje snove, stigao sam tamo gde ni moja mašta nije smela da ide. Igrao sam na najvišem nivou sa najboljim igračima u istoriji, a da se nikada nisam osećao inferiorno. Stekao sam prijatelje za ceo život, stvorio nezaboravne uspomene i upoznao ljude koji su ostavili neverovatan uticaj na moj život. Sve što imam i sve što jesam dugujem prelepom fudbalu…

 

Ali, i fudbalu sam dao sve što sam imao. Dao sam igri 18 godina svog života, svaki dan, bez izgovora. Danas, iako moje telo još uvek oseća spremnost za izazove, moje srce više nije tu. Osećam da je sada vreme da svu svoju pažnju posvetim svojoj porodici – mojoj neverovatnoj supruzi Marini i našem dvoje prelepe dece, Liamu i Noeliji.

Zato sam odlučio da se povučem iz profesionalnog fudbala.

Kraj jednog putovanja je vreme za refleksiju i zahvalnost. Ima mnogo ljudi kojima bih želeo da se zahvalim na ovom mestu, ali pokušaću to da uradim lično sa svakim od njih. Ali vama – navijačima – dugujem posebno hvala što ste bili na ovom putovanju sa mnom. Za podršku i kritiku, za ljubav i mržnju, za to što ste najlepši i najromantičniji deo fudbala. Bez vas, ništa od ovoga ne bi imalo smisla! Hvala vam!

Svaka priča ima kraj, ali u životu svaki kraj je novi početak. Šta će mi doneti ovaj novi put, samo će vreme pokazati. Ali ako me je poslednjih 18 godina išta naučilo, to je da ništa nije nemoguće, i verujte mi, sanjaću VELIKO – napisao je Ščesni.

Reklame

Povezane vijesti

Boban: „Nije mi jasno šta Ibrahimović radi u Milanu“

Bivši hrvatski fudbaler Zvonimir Boban nije siguran da razume...

Ilić za ruske medije: „Moca Vukotić najbolji igrač Partizana, ja nisam ni među prvih 15“

Sadašnji trener u Rusiji, a nekadašnji kapiten Partizana Saša...

Crno-beli spremaju „bombu“ za kraj – stiže Dejan Lovren

Hrvatski fudbaler Dejan Lovren blizu je potpisa za grčki...

Rade Bogdanović: Da vidim Piksija na ulici…

Fudbalska reprezentacija Srbije iza sebe ima još jedno rolerkoster...

Branko Radujko novi generalni sekretar FSS

Novi generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije biće Branko Radujko,...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име