23.8 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaSportFudbalRadnički eliminisan iz Evrope posle penal drame u Crnoj Gori

Radnički eliminisan iz Evrope posle penal drame u Crnoj Gori

Datum:

Fudbaleri kragujevačkog Radničkog poraženi su od Mornara 2:1 u regularnom vremenu i potom u penal seriji 3:2 i tako se oprostili od Evrope u debiju na evro sceni.

Istorijski plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Konferencija pišu Barani koji su slavili golovima Odonga u regularnom vremenu, potom na penal ruletu bili mrniji, precizniji i eliminisali srpskog superligaša.

Jedini gol za Kragujevčane u regularnom delu meča postigao je Milan Aleksić, junak prve utakmice i spasilac Šumadinaca u 90+8. minutu revanša, na vrhuncu uzbuđenja.

Ipak, u dodatnih pola sata produžetka rezultat se nije menjao, nije Radnički pokazao previše u napadu pa su penali odlučivali o prolazu u treće kolo trećeg po jačini evropskog takmičenja.

Tamo idu Barani koju će se najverovatnije sastati sa mađarskim Pakšijem pošto taj tim ima prednost iz prvog meča sa AEK Larnakomod 3:0.

Junaci Mornara, osim dvostrukog strelca Krisa Marlona Ondonga, bili su penaldžije Ćetković, Kiši, Kaluđerović i Mitrović, koji je zapečatio trijumf u petoj seriji, dok su za Kragujevčane pogađali Evandro, Aleksić i Vidosavljević.

Udarac Ristića odbranio je golman Mornara Popović, dok je Simovićev udarac završio na stativi.

Štoper Kragujevčana tako je sebi prilepio etiketu tragičara, ne samo zbog promašenog penala, već i zbog dve slabe markacije na strelcu oba gola Mornara kada je ovaj matirao Lijeskića.

Aleksićev gol, koji je stigao u sam smiraj utakmice, ovog puta nije bio dovoljan za slavlje Kragujevčana kao u prvom meču, bio je to samo tračak nade za goste, koji su na kraju zaokružili još jedno loše veče za srpski fudbal, posle nove sumorne večeri Partizana.

Dudićev tim je bolje otvorio meč, preko Vidosavljevića imao šansu, potom i prečku, ali je sa ulaskom Japanca Kišija već nakon pola sata igre, odnos snaga počeo da se menja. Barani su preuzeli loptu, akcije, igru, počeli da prete i preko raspoloženog Odonga jednom pred finiš poluvremena, potom i pred kraj utakmice, matirali Kragujevčane.

Oba trenera su isključena pred kraj regularnog dela, odmah pošto je Aleksić pogodio za 2:1, zbog burnih reakcija.

Partizan je eliminisan iz kvalifikacija za Ligu šampiona, Kragujevac je završio sa Evropom za ovu sezonu – na potezu je sada Vojvodina koja u četvrtak igra revanš utakmicu 2. kola Lige Evrope protiv Ajaksa.

Zvezda je ove večeri saznala imena potencijalnih rivala za plasman u Ligu šampiona.

 

 

 

Reklame

Povezane vijesti

Sprečen haos „Torcide“ pred meč Zvezda – Benfika, oglasio se MUP Srbije

Pripadnici MUP-a su tokom vršenja granične kontrole lica i...

Sergej Jakirović više nije trener Dinamo: Presudili su mu poraz od Hajduka i blamaža u Minhenu

Bosanskohercegovački fudbalski stručnjak Sergej Jakirović više nije trener Dinama. Čelnici...

Dinamo ismijavaju na Internetu nakon debakla

Dinamo je usred Minhena primio devet komada od Bajerna...

„Žao mi je Luke Jovića; ja sam vođa – svi ostali rade za mene“

Zlatan Ibrahimović je govorio za medije u Italiji uoči...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име