9.9 C
Bijeljina
петак, октобар 18, 2024
NaslovnaSportFudbalPotres u Mančesteru: Legenda ostala bez miliona – Junajted otpustio sera Aleksa...

Potres u Mančesteru: Legenda ostala bez miliona – Junajted otpustio sera Aleksa Fergusona!

Datum:

Prilično iznenađujuće vesti dolaze nam iz Engleske. Tamošnji velikan Mančester junajted odlučio je da uruči otkaz najvećoj legendi kluba seru Aleksu Fergusonu.

Novi suvlasnici Mančester junajteda razrešili su Fergusona sa pozicije klupskog ambasadora i ostavili ga bez višemilionskog iznosa, piše ugledni Atletik.

Iz kompanije INEOS, na čijem je vrhu ser Džimi Retklif, su se na na takav potez odlučil kako bi prema programu nastavili sa rezanjem troškova, a toga nije pošteđen ni čovek koji je doneo čak 36 trofeja Crvenim đavolima.

Ferguson je sopstvenom odlukom otišao sa klupe Junajteda 2013. godine, ali je ostao u klubu na poziciji globalnog ambasadora, uz jaku godišnju platu od 2,16 miliona funti.

Takođe, ostao je direktor u odboru kluba, ali bez nekih većih ovlašćenja. I pored toga bio je redovan na utakmicama Junajteda na Old Trafordu, čak išao i na gostovanja, ali sada više neće biti unutar kluba.

Britanski mediji pišu da će se 82-godišnji Škot i funkcioneri rastati prijateljski na kraju ove sezone, na koliko je oročen otkaz.

Retklif je u februaru kupio deonice Junajteda od 27,7 odsto. Prvo je imao ideju za kontrolom fudbalskim operacijama, ali se proširio na širu poslovnu i operativnu kontrolu u saradnji sa porodicom Glejzer, većinskim vlasnicima.

Od jula je otpustio čak 250 osoba iz radne zajednice i to na savet konsultantske firme, angažovane da pregleda poslovanje kluba.

Britanski ser je uklonio klupske kartice višim rukovodiocima, čak i besplatna putovanja za ljude iz kluba. Istovremeno, za to vreme je potrošio preko 200 miliona funti na transfer pijaci.

I opet Junajted nema rezultate na terenu..

Reklame

Povezane vijesti

Inspekcija ušla u Fudbalski savez Kantona Sarajevo

Pripadnici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo ušli...

Lukaku o kobnom meču s Hrvatima u Kataru: „Plakao sam sedam dana“

Belgijski napadač Romelu Lukaku gostovao je u Koolcast Sport...

Tuhelova plata na klupi Engleske ruši sve rekorde

U danu kada je predstavljen kao novi selektor Engleske,...

Sedmica iz snova: “Zaledio“ Zenicu, pa zaprosio zgodnu plavušu

Fudbaler Liverpula i reprezentacije Mađarske Dominik Soboslaj je prije...

Seol kandidat za najboljeg igrača Azije

Defanzivac Fudbalskog kluba Crvena zvezda Jung Vu Seol se...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име