19.9 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaSportFudbalPiksi progovorio o uvredama na svoj račun: "Ako neko ima zadovoljstvo da...

Piksi progovorio o uvredama na svoj račun: „Ako neko ima zadovoljstvo da to radi… Ja sam najodgovorniji“

Datum:

Fudbalska reprezentacija Srbije narednih dana igraće mečeve u A diviziji Lige nacija, protiv Španije i Danske.

Orlovi će prvo 5. septembra dočekati Špance, a onda će četiri dana kasnije gostovati Danskoj, a tim povodom, selektor Dragan Stojković Piksi održao je konferenciju za medije u Staroj Pazovi.

Osvrnuo se Piksi i na neuspeh na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a tom prilikom, govorio je i o uvredama i kritikama na svoj račun.

– – Pre nego što počnemo sa pitanjima, imam obavezu da se vratimo na Evropsko prvenstvo i neuspeh koji smo imali. Mi smo odgovorni ljudi, ja na prvom mestu, napravili smo jednu duboku analizu od svakog detalja do najmanje sitnice, šta je to sve prouzrokovalo taj rezultatski neuspeh. Cilj je bio da se kvalifikujemo u sledeću rundu. Imali smo tri utakmice, sa Englezima, gde smo igrali dobro i gde smo imali nezaslužen poraz i dve utakmice gde smo imali nerešen rezultat. Falila nam je pobeda da bi utisak bio bolji. Ja sam neko ko ne kritikuje igrače i uvek se trudio da bude pozitivan, sa moje strane će uvek tako biti. Sa druge strane, mi smo u nekim segmentima pokazali napredak, a u nekim nismo bili na nivou koji je potreban za takvo takmičenje. Smatram i verujem da su okolnosti u kojima radimo i ambijent u kojem smo, da je plasman na veliko takmičenje, Svetsko ili Evropsko prvenstvo veliki uspeh. Naravno da želimo da budemo bolji – počeo je Piksi pa nastavio:

– Fali nam taj jedan korak, pomak u rezultatu, ali nismo do njega došli. Odgovornost preuzimam na sebe. Ja sam najodgovorniji. Svi uspesi koje smo napravili dok sam selektor, za njih su najzaslužniji igrači. Oni su bili ti, ali sam ih ja birao i stavljao na spisak. Da nisam, oni ne bi bili tu. Bio sam u pravu kada sam donosio te odluke. Rezultat koji smo napravili od mog dolaska je jako dobar. Od mog dolaska 2021. godine bio sam neko ko je želeo da donese pozitivnu energiju i mislim da sam u tome uspeo. Napravili smo ekipu sa pobedničkim karakterom, radili u dobrom i pozitivnom ambijentu, plasman u velika takmičenja i Ligu nacija, pokazuje da smo na dobrom putu. Fali nam nešto, fali nam, treba to da pronađemo.

Dotakao se potom i uvreda…

– Bilo je grešaka i sa strane igrača i sa moje strane, ali one postoje da bi se ispravljale i da bi ljudi mogli da nađu način da ih prevaziđu. Raditi u fudbalu podrazumeva da greške morate da rešite. To je u opisu rezultata i trenerskog posla. Ja prihvatam kritike, prihvatam konstruktivne kritike, niko ne beži od toga. Nisam trener sa izuzetkom u odnosu na ostale. Između toga da budem vređan ili da vređam, biram ovo prvo. Moj karakter ne dozvoljava da nekog vređam, ako neko ima zadovoljstvo da to radi, neka radi. Fudbal štitim i na neki način podržavam, gledam da zemlju predstavljam na najbolji mogući način. Odgovornost je moja za sve loše rezultate ili neuspeh, zato sam rekao i ponavljam. Igrače ne treba dirati, sve možete mene da pitate.

Reklame

Povezane vijesti

Sprečen haos „Torcide“ pred meč Zvezda – Benfika, oglasio se MUP Srbije

Pripadnici MUP-a su tokom vršenja granične kontrole lica i...

Sergej Jakirović više nije trener Dinamo: Presudili su mu poraz od Hajduka i blamaža u Minhenu

Bosanskohercegovački fudbalski stručnjak Sergej Jakirović više nije trener Dinama. Čelnici...

Dinamo ismijavaju na Internetu nakon debakla

Dinamo je usred Minhena primio devet komada od Bajerna...

„Žao mi je Luke Jovića; ja sam vođa – svi ostali rade za mene“

Zlatan Ibrahimović je govorio za medije u Italiji uoči...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име