21.6 C
Bijeljina
уторак, октобар 22, 2024
NaslovnaSportFudbalPeđa Mijatović: "U Partizanu sam posle 30 godina, došli smo da sredimo...

Peđa Mijatović: „U Partizanu sam posle 30 godina, došli smo da sredimo našu kuću, da kupimo metle i počistimo“

Datum:

Novi potpredsjednik FK Partizan Predrag Mijatović objasnio je danas kakvu će ulogu imati u novoj upravi kluba iz Humske.

Mijatović će uz Danka Lazovića biti zadužen za sportski sektor u radnoj grupi koju predvodi Rasim Ljajić.

„Ova priča je od skoro, tek smo na početku, ali tu smo, uložićemo napor. Nismo tu da obećavamo, nego da radimo.  Poznato vam je kakve probleme sve imamo. Rasim je rekao šta ćemo sve da radimo. Biće nam potrbno vremena. Najviše bih voleo da imam čarobni štapić, ali nažalost to nije tako. Kada neko ulazi u ovakve probleme, moja filozofija je da se sagleda realno stanje. Dobili smo informacije i susreli smo se sa njima, one su krajnje čudne, ali suočićemo se sa njima“, rekao je Mijatović na pres konferenciji u Humskoj 1 i dodao:

„Lako je biti partizanovac kada se pobeđuje i osvajaju titule, ali bitno je biti i kada ne ide. Tu sam posle 30 godina, i uzbuđen sam, iako sam radio i u nekom većem klubu. Drugačija je situacija sada. Samo nam je potrebno vreme. Sve će biti transparentno, samo ne želimo da budemo negativni, tu smo pred svima vama“.

Dolazak nove uprave poklopio se sa preokretom tima na gostovanju u Novom Pazaru.

„U fudbalu nema vremena, prvenstvo traje. Juče smo preokrenuli meč i to je taj preokret. Upravo to svi sada želimo da uradimo u sportskom sektoru, da preokrenemo stvari. Sportski sektor pripada Danku i meni, biće tu i nepopularnih odluka, ne želim nikoga da plašim, ali moraće da ih bude. Da je sve dobro, mi ne bismo bili ovde“, ističe bivši napadač PArtizana i Real Madrida i dodaje:

„Hajde da krenemo sa nekom novom energijom. Svi koji su zviždali neka ih pretvore u aplauze. Ne kaže se džabe da je publika igrač više na terenu. Nemam nikakav strah da se suočim sa bilo kojim problemom, nema ga i Danko. Mi smo partizanovci. Nemamo problem da donesemo nepopularne odluke. Nemamo strah da to uradimo, samo nađ treba podrška“.

Mijatović je istakao da je teška situacija.

„Ovde imamo puno papira i teška je situacija, Rasime. Ali borićemo se. Dobro je što smo i Danko i ja obojica napadači. Jer sada moramo da napadnemo, moramo i da se branimo, ali i da napadnemo. Da damo gol više. Vodio sam Real Madrid u situaciji kada nije tri godine uzastopno bio šampion. Možete to da zamislite… Ali sam se izborio“.

Podsjetio se Mijatović početaka u Partizanu.

„Meni je Partizan  tom periodu kada sam došao sam na velika vrata, To je bio najveći transfer u istoriji jugoslovenskog fudbala. Na početku je bila kriza adaptacije, pa su onda Zeka i ljudi iz kluba mislili da sam najveći promašaj u istoriji Partizama. Šta me je tada otkočilo? Otkočio me je pozitivan ambijent, posebno Gordana Petrića koji mi je kao brat. Ja sam tad shvatio da moram da počnem da radim, da se osvjestim, jer sam živio u nekom iracionalnom svijetu. To nema veze te dovodi u situaciju kada moraš da se osvjestiš. Moraš još više da radiš na svemu, dođe neki bum, krene sve to. Ovdje je bilo komotno sve. Svi su bili komotni ovdje. Idemo, nema para? Nema para. Nema titula? Nema, Zvezda je superiornija. U seriji, sedam titula zaredom, Nas nema nigdje. Kad se osvrneš, naravno da ovdje preko puta čuješ huk Lige šampiona… Mi ovaj period treba da iskorisitmo da sredimo našu kuću, da nas ne intersuje komšija. Mislim da možemo. A da ćemo da kupimo metle i sve preparate hemijske da počistimo to hoćemo.“

Reklame

Povezane vijesti

Navijači Partizana prekinuli bojkot: Svi na Čukarički

Navijačka grupa Partizana "Grobari jug" saopštila je danas da...

Dug Partizana 55-60 miliona evra, biće "kresanja" plata

Član Privremenog organa fudbalskog kluba Partizan Danko Lazović izjavio...

Zvezda na Monako bez Glazera

Fudbaleri Crvene zvezde otputovali su danas u Monako, gdje...

Milošević iskren nakon drame u Pazaru

​Uspjeli su fudbaleri Partizana da upišu pobjedu u meču...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име