10.6 C
Bijeljina
понедељак, октобар 21, 2024
NaslovnaSportFudbalPartizan "preplivao" Jošanicu: Preokret, 7 golova i heroj Kovač u nadoknadi vremena

Partizan „preplivao“ Jošanicu: Preokret, 7 golova i heroj Kovač u nadoknadi vremena

Datum:

Bilo je teško za Partizan, bilo je povuci potegni, ali je na kraju pobjeda upisana i to će se brojati. Novi Pazar je bio vrlo tvrd rival na Gradskom stadionu, vodio je čak sa dva gola razlike, ali je na kraju poklekao i izgubio od beogradskog tima – 4:3.

Meč je odigran pred sablasno praznim tribinama uslijed kazne za domaći tim nakon loše organizacije meča protiv Radničkog iz Kragujevca. A bez problema nije moglo ni u ovom okršaju…

Već u petom minutu sudija Miloš Milanović je prekinuo igru nakon snažnih detonacija koje su se začule izvan stadiona, a kasnije se ispostavilo da su zaista domaći navijači probali da prekinu duel i uđu na stadion. Pojavili su se snimci na kojima se vidi kako su policiju zasuli kamenicama i topovskim udarima.

Nakon što je okršaj nastavljen u sedmom minutu crno-beli su pokušavali da preuzmu inicijativu, ali im to nije baš polazilo za nogom. I već u 16. minutu Aleksandar Jovanović je vadio loptu iz svoje mreže.

Neshvatljivo je kako je Uroš Đuranović ostao sam kao duh u kaznenom prostoru posle pasa Aleksandra Mesarovića, mogao je da pita golmana gde da gađa i pogodio za veliko slavlje.

Utisci se još nisu ni slegli, a na semaforu je već pisalo 2:0. Igrao se 22. minut kada je Almedin Ziljkić progirao djete Partizana Dragana Bojata, a on udarcem u bliži ugao savladao Aleksandra Jovanovića.

Dva minuta prije gola je Đorđe Jovanović umjesto da krene ka golu upropastio šansu tako što je dodao Bibarsu Nathu, međutim crn0-beli su nekako pronašli snage u završnici prvog poluvremena i vratili se u meč.

Najprije je u 38. minutu Bibars Natho u dva navrata propustio da savlada Popovića, ali je na pravom mjestu u pravo vrijeme bio Ibrahim Zubairu, pa je odradio lakši dio posla i pogodio za 2:1.

Samo četiri minuta kasnije na semaforu je pisalo i 2:2, a strijelac je bio Stefan Kovač. Bio je to vjerovatno i najljepši potez na meču, pošto je loptu poslao u golmanov donji lijevi ugao sa ivice kaznenog prostora.

U nastavku je Pazar bio bolji rival. Zahvaljujući Ljajiću pleo je mrežu oko gola Partizana, međutim nije uspio da dođe do pogortka. A onda bukvalno ni iz čega, Partizan dolazi do preokreta. Sjajnu asistenciju Bibrasa Natha, koristi da pobjegne odbrani domaćina Zubairu, zaobiđe golmana i donese crno-belima prvo vođstvo u 73.minutu.

Partizan se zatim povukao, Natha je zamijenio Zahid ali Pazar uspjeva da izjednači preko Đuranovića u 85.minutu nakon što je izagrana odbrana gostiju. Kada se očekivao kraj, u drugom minutu nadoknade vremena, Gajas Zahid sjajno pronalazi Kovača koji drugim golom donosi Partizanu trijumf od 4:3.

Reklame

Povezane vijesti

Zvezda na Monako bez Glazera

Fudbaleri Crvene zvezde otputovali su danas u Monako, gdje...

Milošević iskren nakon drame u Pazaru

​Uspjeli su fudbaleri Partizana da upišu pobjedu u meču...

Radnik na krilima Teodorovića savladao Slogu na Gradskom stadionu

U desetom kolu Wwin lige BiH, fudbaleri Radnika savladali...

Lalatovića razbjesnila publika poslije meča: Ne mogu da slušam ove dripce

​Fudbaleri Vojvodine su remizirali protiv Jedinstva iz Uba sa...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име