17.7 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaSportFudbalPartizan pokraden na mračnom stadionu u Zaječaru: IMT otkinuo bod, Stanojević dobio...

Partizan pokraden na mračnom stadionu u Zaječaru: IMT otkinuo bod, Stanojević dobio crveni karton

Datum:

Fudbaleri Partizana i IMT odigrali su bez golova (0:0) utakmicu četvrtog kola Superlige Srbije.

Zašto kažemo da je Partizan pokraden. Poništen mu je gol posle asistencije VAR-a, ali kada mu je glavni arbitar propustio da dosudi očigledan penal, Partizan je tražio asistenciju VAR-a, koji u tom trenutku nije radio. Nevjerovatno.

Vratimo se utakmici. Partizan je tako doživeo prvi kiks od starta Superlige Srbije, tako da su posle tri pobjede u nizu, doživjeli i prvi remi.

Crno-beli će u sljedećem kolu igrati protiv Radničkog iz Niša, dok ih prije toga očekuje revanš meč protiv Lugana u sklopu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Jedno od najlošijih poluvremena Partizana u dosadašnjem dijelu Superlige, jedan podatak koji dovoljno govori o tome jeste da su crno-beli bili manje više bezopasni.

Nijednu akciju nisu uspjeli da stvore za 45 i kusur minuta na stadionu „Kraljevica“ u Zaječaru, koji ruku na srce na nekim djelovima terena i nije najbolje osvjetljen.

Partizan kao da je nastavio sa igrom koji je forsirao na utakmici sa Luganom, gdje im je glavni zadatak bio da odbrane svoj gol.

Tako djeluje da je bilo u većem djelu meča, Partizan je bio bezopasan i pasivan, Stanojević je napravio nekoliko promjena u startnoj postavi, možda najveće iznenađenje je bilo to što je novajlija u timu Peruanac Grimaldo se našao na terenu od starta meča.

Kada već Partizan nije prijetio to su osjetili igrači IMT koji su bili opasni preko kontra napada, pa su tako zagrijali rukavice Aleksandra Jovanovića, Aleksandar Lutovac, pa onda i Alen Stevanović.

Mnogo problema je pravio i Francuz Joan Kur, koji je svojim centaršutevima i dobrim proigravanjima svojih saigrača zaista pravio razliku na terenu.

Pred kraj prvog djela meča mogao je i Partizan do gola, Grimaldo je pokazao zbog čega je doveden u crno-beli tim, krenuo je da pravi probleme odbrani IMT na desnoj strani i kreirao nekoliko sitaucija za gol.

Najbliži je bio tome Nemanja Trifunović koji je došao do lopte prije golmana IMT Belića, ali nije mogao da ćušne loptu u gol, već su defanzivci ekipe sa Novog Beograda uspjeli da se odbrane i tako sačuvaju nulu ispred svog gola posle prvog poluvremena.

Na startu drugog djela meča Partizan je krenuo dosta agresivnije i odlučnije ka golu IMT, pa je šansu imao Zahid čiji udarac je bio izblokiran i Partizan je dobio korner.

Međutim na taj korner se čekalo neko vreme, jer su navijači crno-belih patikama gađali golmana IMT Belića, i zbog toga je utakmica morala biti prekinuta.

Srećom po aktere meča, to nije dugo trajalo, pa je utakmica četvrtog kola Superlige Srbije bila nastavljena.

Posle tog prekida Partizan je nastavio sa boljom igrom i u drugom poluvremenu smo gledali utakmicu sa više ritma sa dešavanjima na oba gola.

Tako su do gola mogli da dođu Đorđe Jovanović i Bibars Natho, ali IMT se odbranio od ovih pokušaja crno-belih.

To je svakako moglo da ohrabri navijače Partizana.

Potom je uslijedio jedan mirniji dio meča sve do samog finiša meča kada se desio sporni momenat.

Partizan je poveo preko Ksandera Severine, koji je posle sjajnog prodora poslao loptu u lihevi ugao gola Belića.

Radovanje crno-belih nije dugo trajalo, jer je glavni sudija meča imao komunikaciju sa VAR sobom, usledila je velika nervoza na terenu, Aleksandar Stanojević je dobio crveni karton zbog prigovora.

Posle gledanja snimka odluka je bila da se gol crno-belih poništava zbog igranja rukom kapitena Partizana Svetozara Markovića.

Nadoknada vremena je bila čak osam minuta meča, ali se za to vrijeme nije desilo ništa vrijedno pomena, tako da je na kraju rezultat meča bio 0:0.

Reklame

Povezane vijesti

Milojević: „Nećemo mi igrati finale Lige šampiona“; Laž: „Nevezano za ambijent“

Vladan Milojević i Bruno Laž, treneri fudbalera Crvene zvezde...

Opet ista priča u Ligi šampiona: Zvezda dobra ali gubi

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Benfike 2:1 u...

Sprečen haos „Torcide“ pred meč Zvezda – Benfika, oglasio se MUP Srbije

Pripadnici MUP-a su tokom vršenja granične kontrole lica i...

Sergej Jakirović više nije trener Dinamo: Presudili su mu poraz od Hajduka i blamaža u Minhenu

Bosanskohercegovački fudbalski stručnjak Sergej Jakirović više nije trener Dinama. Čelnici...

Dinamo ismijavaju na Internetu nakon debakla

Dinamo je usred Minhena primio devet komada od Bajerna...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име