10.5 C
Bijeljina
понедељак, септембар 16, 2024
NaslovnaSportFudbalKod Piksija na konferenciji tri srpska novinara, kod De la Fuentea 40...

Kod Piksija na konferenciji tri srpska novinara, kod De la Fuentea 40 iz Španije

Datum:

Poražavajuća scena viđena je u Staroj Pazovi na konferenciji za medije koju je selektor Dragan Stojković Piksi održao pred meč protiv Španije u Ligi nacija.

Samo tri srpska novinara došla su da isprate obraćanje selektora Srbije. Očigledno su i mediji digli ruke od Orlova posle neuspeha na Euru, a potom i serije skandala koji su kulminirali naprasnim i iznenadnim povredama koje više liče na bojkot selektora, ali i odlaska Jovana Šurbatovića i Miroslava Tanjge, koji su u saopštenjima žestoko isprozivali selektora.

Ipak, kada ti u goste dolazi prvak Evrope, ovo je, uprkos svom mulju koji je trenutno u srpskom fudbalu, koji se ogadio i navijačima, velika sramota.

Najbolji pokazatelj kolika je sramota je to što je na konferenciji Španije u Beogradu, na stadionu Rajko Mitić, došlo 40 novinara iz Španije!

Istina, Furija je šampion Evrope i ovo je prvi meč koji igraju sa takvom titulom, ali je i najbolji pokazatelj gde smo trenutno u odnosu na Špance kada je u pitanju reprezentativni fudbal i atmosfera oko tima.

Ipak, španske novinare je zanimalo sve, osim meča sa Srbijom, pa je tako selektoru postavljeno samo jedno pitanje o našoj reprezentaciji.

– Mislim da je Srbija sjajan tim. Samim tim što su u A ligi nacija… Igrali su teške utakmice na Euru, izgubili samo od Engleske. Suočavamo se sa teškom utakmicom, protiv sjajnih igrača, na legendarnom stadionu. Moramo da nastavimo da pobeđujemo. Hvala na mišljenju da možemo da dobijemo ovaj meč prilično lagano – bio je odgovor De la Fuentea.

Pričao je i o taktičkim zamislima.

– Ne znamo da li će Pedri i Olmo da igraju zajedno. Oni su važni igrači za nas, a na nama je da iskoristimo njihov potencijal.

– Ovo je strastven tim. Želimo da nastavimo da nadgađujemo našu igri, a tu ima još prostora. Motivisani su, srećni, puni volje i želje. Želimo da nastavimo da pobeđujemo i osvajamo trofeje. Moramo da rastemo i budemo najbolji.

Osvrnuo se selektor Španije i na Lamina Jamala, kojeg će sigurno mnogi na Marakani dočekati aplauzom.

– Lamin je miran i blag momak, mnogo je zreo za svoje godine. Drago mi je što je tako, odlično izlazi na kraj sa odgovornošću i verujem da će da bude još bolji kako vreme bude prolazilo.

De la Fuente se osvrnuo i na konstatacije da Španija igra možda i najlepši fudbal na svetu trenutno.

– Imam tu privilegiju da vodim fenomenalne igrače i znam šta je potrebno da budu srećni. Radimo na toj ideji da se uživa na terenu, najvažnije je izvući najbolje iz igrača – zaključio je De la Fuente.

Reklame

Povezane vijesti

Katastrofalni Stanojević i Partizan izgubili od OFK Beograda

U derbiju 8. kola Mozzartbet Superlige Srbije OFK Beograd...

Raka Đurović kategoričan: Nije trebalo dosuditi penal za Zvezdu, ali ko je sudio, uopšte me ne čudi

Sudijski ekspert Rade Đurović prokomentarisao je situaciju na utakmici...

Puma napustio Zvezdu – 86 dana kasnije

Panamski fudbaler Puma Rodriges pronašao je novi angažman. Krilni fudbaler...

Partizan se pred ponoć oglasio hitnim saopštenjem

Fudbalski klub Partizan bio je primoran da se oglasi...

Boban: „Nije mi jasno šta Ibrahimović radi u Milanu“

Bivši hrvatski fudbaler Zvonimir Boban nije siguran da razume...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име