17.7 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaSportFudbalKiks Zvezde: Mladost odnijela u Lučane jedan bod, bila blizu kompletnog plijena

Kiks Zvezde: Mladost odnijela u Lučane jedan bod, bila blizu kompletnog plijena

Datum:

Fudbaleri Crvene zvezde su žargonski rečeno uspeli da spasu živu glavu protiv Mladosti iz Lučana i odigraju 2:2, pošto su gubili sa ogormnih 2:0 sve do 86. minuta utakmice. Ipak, tada je postigao gol Duarte, a onda i Endiaje, te su doneli remi svom timu.

Kakav meč smo gledali na Marakani ove večeri, neverovatno. Zvezda je bila daleko bolji rival, videlo se to od samog starta, jer su krenuli sa ofanzivom od uvodnih minuta. Ređale su se prilike, ali je Saša Stamenković bio na visini zadatka.

Iskusni golman Mladosti iz Lučana je uspeo da začara svoju mrežu, osujetio je svaki pokušaj, ali sve do tog 86. minuta. Lučani su vrebali svoje šanse iz kontri, jednu je krunisao Endiaje, drugi gol je došao preko Ćirkovića posle gužve, a onda je nastao bedem ispred gola.

Branila se Mladost sjajno, Stamenković je branio, a Vladan Milojević je pokušao da odgovori i sa uvođenjem čak još jednog napadača. Zvezda je takođe imala i igrača više čitavih 20 minuta, ali… Ni to isprva nije bilo dovoljno, jer je opet nekadašnji golman Zvezde sve branio, ali poklekao je i on na kraju.

Odličan centaršut Lazara Jovanovića je golom krunisao Bruno Duarte, a onda je u nadoknadi vremena od sedam minuta uspela da dođe do gola. Šerif Endiaje je iskoristio drugu priliku i tako je spasio svoj klub.

Zvezda je bila svesna da je daleko ispred svog rivala, bar kada je reč o individualnom kvalitetu i želeli su to da iskoriste već od uvodnih minuta. Želeli su da svojim navijačima prirede novi spektakl poput onog u prvom kolu protiv Jedinstva.

Igrao se 4. minut meča kada je viđena i prva prilika, centrirao je Puma, a Luka Ilić je bio najviši u skoku. Udario je loptu glavom, ali je ona otišla daleko preko gola.

Usledila je totalno ofanzivna Zvezda. Već u osmom minutu je šutirao Dalsio, pa Puma tri minuta kasnije… Ipak, odličan je bio Saša Stamenković. Iskusni golman i nekadašnji čuvar mreže Zvezde je imao i sjajnu odbranu u 12. minutu. Dalsio je uhvatio jedan odbitak, levom nogom je šutnuo i Stamenković je to odbranio.

Činilo se da će Zvezda nastaviti sa svojim napadima, ali tad je usledio šok. Odlična akcija Mladosti, Ćirić dobija loptu, dodaje u šesnaesterac, ona dolazi do Ibrahima Endiajea i on postiže gol za 1:0, ali, sudija ga poništava zbog ofsajda. VAR provera gleda snimak i dodeljuje loptu na centar – 1:0 za Mladost iz Lučana!

Tada je Zvezda shvatila da mora krenuti još ofanzivnije, pokušao je Uroš Spajić u 28. minutu. Onda je pokušao Katai, pa Puma, ali je Stamenković osujetio sve te pokušaje koji su se našli pred njegovim golom.

Kada se činilo da Zvezda može da se vrati, usledio je novi šok.  Igrao se 38. minut meča, Pejović je šutirao, odbranio je Marko Ilić, ali je na loptu naleteo Ćirković i postigao je novi gol. Povela je tada Mladost iz Lučana sa 2:0.

Odmah na startu drugog dela je Milojević odlučio da uvede još jednog napadača. Izašao je Dalsio, izašao je Puma, a ušli su Srđan Mijailović i Bruno Duarte, kako bi ofanziva postala još veća i kako bi se dostigla prednost.

Tukao je Điga u 54. minutu, potom je veliku priliku imao i Aleksandar Katai samo tri minuta kasnije, ali i njegov pokušaj je izblokiran.

Novu priliku je imala Zvezda u 61. minutu, Duarte je bio sam sa Stamenkovićem, promašio je. U nastavku akcije je isti igrač pokušao da pronađe Šerifa, praktično ga je samo napucao, te ništa nije bilo ni od te prilike.

Tračak nade se dogodio u 68. minutu, kada je sudija pokazao direktan crveni karton Urošu Ljubomircu.

Konačno je Zvezda došla do gola, igrao se 85. minut meča. Rezervista Lazar Jovanović je uputio centaršut, skočio je Bruno Duarte veoma dobro i poslao je loptu u nebranjeni deo mreže gola Saše Stamenkovića.

Nekoliko minuta kasnije, tačnije u prvom minutu nadoknade, Šerif Endijae je uspio da poravna na 2:2 pa je Zvezda nekako uspjela da sačuva „živu glavu“ i ostane neporažena.

Reklame

Povezane vijesti

Milojević: „Nećemo mi igrati finale Lige šampiona“; Laž: „Nevezano za ambijent“

Vladan Milojević i Bruno Laž, treneri fudbalera Crvene zvezde...

Opet ista priča u Ligi šampiona: Zvezda dobra ali gubi

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Benfike 2:1 u...

Sprečen haos „Torcide“ pred meč Zvezda – Benfika, oglasio se MUP Srbije

Pripadnici MUP-a su tokom vršenja granične kontrole lica i...

Sergej Jakirović više nije trener Dinamo: Presudili su mu poraz od Hajduka i blamaža u Minhenu

Bosanskohercegovački fudbalski stručnjak Sergej Jakirović više nije trener Dinama. Čelnici...

Dinamo ismijavaju na Internetu nakon debakla

Dinamo je usred Minhena primio devet komada od Bajerna...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име