22.6 C
Bijeljina
четвртак, септембар 12, 2024
NaslovnaSportFudbalKatastrofa TSC-a protiv Makabija: Izraelci igrali "viktorije" sa 2 igrača više, srpski...

Katastrofa TSC-a protiv Makabija: Izraelci igrali „viktorije“ sa 2 igrača više, srpski tim jednom nogom u LK

Datum:

Fudbaleri TSC-a su prošli kao „bosi po trnju“ na prvom evropskom meču ove sezone, jer su u okviru plej-ofa za Ligu Evrope poraženi od Makabija iz Tel Aviva sa 3:0 u Mađarskoj. Moglo je biti i ubedljivije, s obzirom na to da je tim iz Bačke Topole imao dva igrača manje čitavih 45 minuta.

Veoma loša, bleda, neubedljiva igra TSC-a, koji jednostavno i nije mogao ništa više da uradi u meču gde je bio potpuni autsajder protiv svog bivšeg trenera. Od početka je bilo vidljivo da TSC ne može baš da parira, izašli su defanzivno i držali su se tako tek 25 minuta.

TSC je želeo da se okuša po sličnom receptu kao Crvena zvezda protiv Bode Glimta, želeli su da se brane i vrebaju šansu iz kontre, što je samo dovelo do velikih problema u istoj toj odbrani. Makabi je probijao kako je želeo i ređao je šansu za šansom.

Odbrana je pukla u tom 25 minutu, kada je Makabi imao nekoliko udaraca, a na kraju je Turgeman postigao gol za 1:0. Nakon toga, do kraja poluvremena je tim iz Tel Aviva nastavio da napada, pritiska, a crveni karton koji je dobio Mateja Đorđević je samo pomogao.

Da stvari budu i gore po TSC, do kraja poluvremena je crveni karton dobio i Mihajlo Banjac, dok je potom novi gol došao u drugom poluvremenu preko Pereca, koji je postavio konačnih 2:0, dok je Madmon u smiraju utakmice postigao i novi pogodak Madmon za 3:0.

Jednostavno, od samog starta meča je Makabi bio taj koji je pretio. Doduše, početak utakmice nije bio previše oćeavajući. Makabi je imao inicijativu, ali nije uspevao da dođe do ozbiljnije prilike, već je kružio oko gola.

Prvih 20 minuta je prošlo u toj letargičnoj atmosferi, a prva prilika je bila i ta koja je donela gol.

Igrao se 26. minuti Makabi je poveo. Inicijativa Izraelaca je u daljim minutima bivala sve ozbiljnija, dok je priliku imao i TSC u 36. minutu. Reklo bi se da je ovo i najbolje nešto što je imao tim iz Bačke Topole, iako je bio dosuđen ofsajd.

Ćirković je dobio loptu, našao je Sašu Jovanovića samog na drugoj stativi, ali je ovaj sa nekoliko metara prebacio prazan gol. Nakon tog pokušaja je krenula i katastrofa za TSC, pošto je prvo Mateja Đorđević u 42. minutu dobio crveni karton, a samo četiri minuta kasnije je isto zadesilo i Mihajla Banjca.

Već na startu drugog poluvremena se videlo i koliki će problem za TSC biti to što imaju dva igrača manje i što ne mogu ništa da urade protiv svog daleko moćnijeg i daleko staloženijeg rivala na ovom meču.

Veljko Ilić je bio na pravim mukama, odbranio je udarac u 54. minutu, ali nije bio iste sreće u 63.

Turgeman je asistirao, a Perec je postigao drugi gol na meču za 2:0.

Umalo je bio dosuđen i penal protiv TSC-a, ali je VAR odlučio da tu nije bilo igranja rukom. Ipak, samo sedam minuta kasnije, usledio je i novi gol, te konačnih 3:0 na ovom meču.

Reklo bi se da revanš nije ni potreban, te da će TSC otići u Ligu konferencjia.

Reklame

Povezane vijesti

Ilić za ruske medije: „Moca Vukotić najbolji igrač Partizana, ja nisam ni među prvih 15“

Sadašnji trener u Rusiji, a nekadašnji kapiten Partizana Saša...

Crno-beli spremaju „bombu“ za kraj – stiže Dejan Lovren

Hrvatski fudbaler Dejan Lovren blizu je potpisa za grčki...

Rade Bogdanović: Da vidim Piksija na ulici…

Fudbalska reprezentacija Srbije iza sebe ima još jedno rolerkoster...

Branko Radujko novi generalni sekretar FSS

Novi generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije biće Branko Radujko,...

Skandal: Igrač Evertona pozirao sa terorističkom zastavom „UČK“ FOTO

Napadač Čelsija Armando Broja koji je trenutno na pozajmici...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име