14.3 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaSportFudbalGrmi Marakana!: Zvezda je u Ligi šampiona! Duarte i Spajić četvrti put...

Grmi Marakana!: Zvezda je u Ligi šampiona! Duarte i Spajić četvrti put odveli crveno-bele u UEFA elitu

Datum:

Grmi na Marakani, Crvena zvezda je u Ligi šampiona! Fudbaleri crveno-belih uspeli su da slave veliku pobedu u meču sezone protiv Bode Glimta, da nadoknade minus iz prvog duela u Norveškoj preko Bruna Duartea i Spajića i da obezbede sebi osam utakmica u elitnom takmičenju ove jeseni – 2:0 (1:0)!

Gledali smo izuzetno dinamično i energično prvo poluvreme ekipe Crvene zvezde. Već od samog starta su igrači crveno-belih pokazali zube Norvežanima i nagovestili da će stvari biti daleko drugačije u odnosu na stanje koje smo imali prilike da vidimo na terenu pre osam dana u Bodeu.

Još u 6. minutu je Zvezda imala opasan napad kada je Duarte probacio loptu u kaznenom prostoru do Olajinke, a ovaj nije uspeo da je lepo zahvati, što je na kraju ispalo i odlično, pošto je ona došla do Ivanića, koji nažalost nije uspeo da šutira precizno i lopta je završila pored gola.

Sedam minuta kasnije, u 13. minutu je Zvezda imala još jednu odličnu šansu preko Hvanga, ali je golman Hajkin uspeo da to odbrani fantastičnom paradom.

A onda, pravo niotkuda, u 24. minutu meča, sudija Davide Masa pokazao je na penal za Zvezdu. Oborio je Bjetfurt na ivici kaznenog prostora Milsona i to je apsolutno opravdano bila najstroža kazna za crveno-bele. Loptu je minut kasnije kao izvođač preuzeo Duarte i uspeo je da zatrese mrežu, iako je golman Norvežana pročitao stranu.

Zatim je na scenu stupio Piter Olajinka, koji je krenuo da „rešeta“ iz svih oružja. Šutirao je fudbaler Zvezde iz mnogih pozicija, a u 31. minutu je posle udarca glavom izbliza čak pogodio i prečku nakon što je loptu zakačio golman Bodea.

U 41. minutu je Olajinka pokušao još jednom pred sam kraj prvog poluvremena, ali je poslednjih 10 minuta ovog dela igre ipak proteklo nešto mirnije. Bila je svesna Zvezda da ima dobar rezultat u svojim rukama i pažljivo je sačuvala tu prednost na odmoru.

Takav je bio i početak drugog poluvremena. Zvezda nije jurila, igrala je pametno i to joj se na kraju i isplatilo u 58. minutu utakmice.

Dobila je Zvezda u tom minutu korner posle jednog udarca Elšnika, a upravo ovaj fudbaler je centrirao iz ugla i pronašao Uroša Spajića u kaznenom prostoru, koji je glavom doneo novu erupciju na stadionu „Rajko Mitić“. Crveno-beli su u tom momentu imali rezultat za Ligu šampiona.

Norvežani su tada shvatili da moraju da krenu na sve ili ništa. Jednostavno, gol im je bio potreban kako bi izborili barem produžetak, tako da smo nakon svega videli nekoliko ozbiljnijih pretnji fudbalera Bode Glimta.

Zvezda je zatim možda mogla sve i da reši kada je Šerif Endiaje izbio u kontru, ali se nažalost nakon toga u potpunosti spetljao, pa su ga u 75. minutu Norvežani sustigli i sprečili veću šansu i potencijalni treći gol.

U tim momentima krenuo je i epski pljusak na Marakani, a Norvežani su se dali u sve ili ništa. Na kraju je to ispalo jedno veliko ništa za njih, a sa druge strane je donelo ogromnu radost svima na stadionu „Rajko Mitić“.

Crveno-beli su uspeli da obezbede mesto u Ligi šampiona za narednu sezonu, tako da će njihova kuglica i sutra zablistati na žrebu za elitno takmičenje.

Reklame

Povezane vijesti

Dinamo ismijavaju na Internetu nakon debakla

Dinamo je usred Minhena primio devet komada od Bajerna...

„Žao mi je Luke Jovića; ja sam vođa – svi ostali rade za mene“

Zlatan Ibrahimović je govorio za medije u Italiji uoči...

Kejn napunio mrežu Dinama i oborio Runijev rekord

Fudbaler Bajerna iz Minhena Hari Kejn stigao je večeras...

Najteži poraz ikada: Dinamo prvi klub koji je primio devet golova

Fudbaleri zagrebačkog Dinama doživeli su najteži poraz u svojoj...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име