14.5 C
Bijeljina
недеља, септембар 22, 2024
NaslovnaSportFudbalDerbi Dela Madonina pripao Milanu: Gabia odlučio pobjednika

Derbi Dela Madonina pripao Milanu: Gabia odlučio pobjednika

Datum:

Milan je tako prekinuo seriju od šest poraza od Intera.

Strelci na ovom meču su bili Pulišić i Gabija za Milan, odnosno Dimarko za Inter.

Milan posle ove utakmice je došao do osmog boda posle petog kola, i tako se izjednačio sa Interom na tabeli.

Milan je bio pod imperativom pobede na ovom meču, pogotovo posle podatka da je Inter slavio na poslednjih šest derbija.

Fonseka je tim povodom na teren od starta izveo veoma ofanzivnu postavu, gde je krenuo sa Moratom i Ejbrhamom u navalnom delu terena.

I počeo je Milan hrabrije i odlučnije ovaj derbi, pa je počeo da preti preko Paulišića koji je uspeo da probije po sredini odbrane Intera i dođe nadomak gola Intera, ali je tu oprezan bio Somer i zaustavio ovaj napad Milana.

Međutim to je bila samo najava onoga što će se desiti u desetom minutu kada je isti igrač ponovo bio spretniji, a samo što je ovoga puta bio precizniji i snalažljiviji u kaznenom prostoru, pa je posle oduzete lopte Mihitarijanu, stigao do gola Intera i poslao loptu iza leđa Švajcarskog golmana.

Tako da je Milan imao skoro pa identinačan start meča kao onaj u Ligi šampiona protiv Liverpula, jer je i tad Pulišić doveo svoj tim do prednosti.

Posle gola Mila je uspeo da umrtvi igru, da malo spusti ritam meča, Inter jeste preuzeo posed lopte, ali nisu stvorili neke ozbiljnije šanse. Jedino vredno pomena je pokušaj Lautara, koji je za razliku od meča sa Mančester sitijem sada se od starta našao na terenu.

Menjao je Milan formaciju kako je prvo poluvreme odmicalo, ali nije uspeo da spreči izjednačenje, koje je usledilo u 28. minutu.

Akciju je započeo Dumfris na desnoj strani, prebacio je na drugu gde je bio Dimarko, on je odmah prosledio do Lautara koji mu je brzo vratio loptu, a Italijan je preciznim udarcem savladao Menjona za izjednačenje na Meaci.

Do kraja prvog poluvremena nismo videli puno uzbuđenja, sem pokušaja Mihtarijana, ali generalno obe ekipe su bile oprezne, uprkos svemu Inter je mogao da ima prednost posle prvog poluvremena, kada je Tiram imao ozbiljnu šansu, ali se istakao Majk Menjon i sprečio svog zemljaka da postigne pogodak.

Bolji nastavak meča za fudbalere Milana koji posle nepunih pet minuta fudbala imali šansu preko Rafaela Leaa do dođu do nove prednosti, ali se istakao Somer , dok je Šajcarac mogao da skupo da košta svoju ekipu, jer umalo nije napravio penal, posle ispucavanja lopte, nehotice je zakačio Tamija Ejbrahama.

Svi fudbaleri Milana su tražili penal, čak se i gledao i VAR, ali Marijani nije pokazao na belu tačku.

Od 60. minuta smo gledali malo više vatre na terenu, gde je Milan bio bolji imao je izglednije šanse, Inter je jedino zapretio preko Lautara, ali je to lagano zaustavio Menjon.

Dok je Milan propustio velike šanse preko Leaa i Ejbrahama koji su se propisno obrukali.

Mogao je Milan i da ima penal, Marijani je pokazao na belu tačku zbog prema njegovom mišljenju igranja rukom jednog igrača Intera, ali je posle gledanja VAR poništio svoju odluku.

Junak meča je na kraju Matija Gabija, koji je pogodio u 89. minutu i tako je doneo veliku pobedu za Milan, koji se tako vratio na pobednički kolesek.

Reklame

Povezane vijesti

Vandali upali na stadion Partizana, palili travu, razbijali flaše na terenu

Fudbalski klub Partizan oglasio se povodom dešavanja u noći...

Zvezda izgubila Mimovića za „večiti“ derbi?

Crvena zvezda nije na dobar način započela svoje takmičenje...

„Tadić nam je promjenio formaciju u toku utakmice“

Irski napadač Šejn Long u podkastu govorio je o...

Milojević: „Nećemo mi igrati finale Lige šampiona“; Laž: „Nevezano za ambijent“

Vladan Milojević i Bruno Laž, treneri fudbalera Crvene zvezde...

Opet ista priča u Ligi šampiona: Zvezda dobra ali gubi

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Benfike 2:1 u...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име