9.3 C
Bijeljina
петак, октобар 18, 2024
NaslovnaSportFudbalBaš loša Srbija u Kordobi: Rezultat je dobar kako su "Orlovi" igrali

Baš loša Srbija u Kordobi: Rezultat je dobar kako su „Orlovi“ igrali

Datum:

Kada igraš protiv Španije, aktuelnog šampiona Evrope, na njihovom terenu – nije sramota izgubiti! Čak i ubedljivo! Međutim, kada svih 90 minuta budeš inferioran i samo čekaš kada ćeš primiti gol, kao što je to reprezentacija Srbije radila u Kordobi, onda moraš da se zapitaš da li si dao baš sve od sebe!

Možda, doduše, i jesi, pa shvatiš da je trenutno stanje surova realnost Orlova koji su u 4. kolu A divizije Lige nacija poraženi rezultatom 3:0 (1:0), u situaciji kada su mogli još nekoliko puta da vade loptu iz mreže.

Glavni krivac zašto nisu jeste golman Predrag Rajković i sreća koja je bila uz Orlove. Pomenuti čuvar mreže je odbranio tri zicera domaćeg tima, dok je Furija stigla i da promaši penal preko Alvara Morate u 54. minutu, pogodi stativu na samom startu utakmice preko Merina i prečku u finišu preko Pedra.

Morata je, na kraju, bio strelac drugog gola za Špance 65. minutu, dok je Emerik Laport u 5. bio precizan za vođstvo. Konačan rezultat postavio je Baena, pogotokom iz slobodnjaka u 77. minutu, a prilikom faula Strahinja Pavlović je dobio crveni karton.

To je više loša vest za naredni meč sa Švajcarskom 15. novembra, pogotovo što zbog suspenzije neće igrati ni Strahinja Eraković. Nema sumnje da će za Dragana Stojkovića, koji je izborom dvojice napadača na startu u potpunosti promašio taktiku, uslediti glavobolja u novembarskom ciklusu.

Španci su na teren po četvrti put u istoriji izašli bez igrača Reala, Barselone i Atletika u startnih 11, ali su dominirali od prvog do poslednjeg minuta. Imali su preko 20 udaraca u okvir gola već posle sat vremena igre, a prvi u okvir gola je završio u mreži Rajkovića.

Pedro Poro je u 5. minutu centrirao sa desne strane, posle akcije iz kornera, a Laport je glavom neometan pogodio za 1:0.

Ojarzabal je imao zicer u 16. minutu koji je Rajković odbranio, da bi Merino nekoliko sekundi kasnije pogodio stativu. Zubimendi je potom tukao proed stative, a Pavlovićev udarac u 32. je bio prvi ka golu rivala.

Rajković je odbranio udarac Morate glavom u 42. minutu, kapiten Furije je promašio penal nakon što je lopta udarila Birmančevića u ruku, ali je u 65. sjajno reagovao posle dodavanja Ruiza za 2:0. Prethodno je Srbija imala najbolju priliku preko Mitrovića, psole dodavanja Nedeljkovića sa desne strane.

Pokušao je Piksi sa izmenama, ali sve je bilo gotovo kada je Pavlović izašao napolje, a banea pogodio za konačnih 3:0 i plasman Španije u četvrtfinale LN. S druge strane, Srbija je ostala na četiri boda. Danska ima sedam, a Švajcarska jedan posle remija ove dve selekcije.

Reklame

Povezane vijesti

Tuhelova plata na klupi Engleske ruši sve rekorde

U danu kada je predstavljen kao novi selektor Engleske,...

Sedmica iz snova: “Zaledio“ Zenicu, pa zaprosio zgodnu plavušu

Fudbaler Liverpula i reprezentacije Mađarske Dominik Soboslaj je prije...

Seol kandidat za najboljeg igrača Azije

Defanzivac Fudbalskog kluba Crvena zvezda Jung Vu Seol se...

Mesijev favorit za Zlatnu loptu je naravno Argentinac

Lautaro Martinez je imao nevjerovatnu sezonu i bez sumnje,...

Zrinjski nadigrao Radnik u zaostaloj utakmici pod Bijelim brijegom

Fudbaleri Zrinjskog ostvarili su pobjedu na domaćem terenu protiv...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име