16 C
Bijeljina
петак, септембар 20, 2024
NaslovnaSportTenisEnglezi za "obračun" na Vimbldonu krive - Srbina: Novak je pogrešio, nisu...

Englezi za „obračun“ na Vimbldonu krive – Srbina: Novak je pogrešio, nisu mu vikali „buuu“, nego…

Datum:

Najveći teniser svih vremena Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, a po završetku tog meča je na Centralnom terenu imao svoj „obračun“ sa navijačima, za koji engleski mediji krive upravo Srbina.

Nakon rutinske pobede nad mladim Dancem, Novak je imao šta da kaže o nedoličnom ponašanju publike na Centralnom terenu u Londonu. Đoković je navijačima koji su bili protiv njega poželeo „lakuuuuuuu noć“.

Naime, Nole je te reči razvukao kao odgovor na to što su mu navijači sa tribina vikali „buuuu“, kako bi mu stavili do znanja da nisu na njegovoj strani. Međutim, kako bitanski „Dejli Mejl“ piše u jednom sramnom tekstu, to nije bio slučaj.

– Sedmostruki šampion je pretvorio svoj intervju na terenu u tiradu o onome što je smatrao da su uvrede upućene njemu tokom pobede u tri seta u ponedeljak uveče. Izgledalo je da publika jednostavno skandira „Ruuuuuuune“ za njegovog protivnika, ali Đoković je, kao što često biva, to drugačije video – pišu Britanci.

Dakle, prema njihovom pisanju, Nole je pomešao „buuuu“ sa „Ruuuuuune“, što i nije baš preterano slično, pa nam ostaje samo da se zapitamo da li stvarno misle da će neko poverovati u to. Pogotovo jer u tekstu koji je napisan te tvrdnje nisu potkrepljene video snimkom famoznog skandiranja danskom teniseru.

Gledajte, ne znam šta Vimbldon može da uradi. Kada se to desi, publika je platila te karte, imaju pravo da budu tu i navijaju kako hoće. To je stvar toga kako biraju da se ponašaju i podrže svog igrača. Možemo reći da sudija može da ih smiri, ali ne može ni on puno da uradi.

Neće izbaciti čitavu tribinu jer se ne ponašaju kako treba. Zbog njih smo globalni sport. Pokušao sam to i da kažem na terenu. Naravno da ćete podržavati jednog ili drugog, u potpunosti je to razumljivo, ali ako neko prekorači liniju – ja reagujem.

Novak Đoković

Reklame

Povezane vijesti

Đoković ludovao u noćnom klubu, pevao čuveni hit, a onda se pojavila Kamelija i ispunila mu obećanje

Najboljji teniser planete Novak Đoković odlično je iskoristio dolazak...

Nadal: „Federer je igrao najbolje, a najbolji svih vremena je…“

Nekadašnji trener Rafaela Nadala, Toni Nadal izjavio je da...

Siner podržao Federera: On je GOAT

Italijanski teniser Janik Siner vjeruje da je najveći svih...

Siner osvojio US Open i oborio rekord star 47 godina

Janik Siner je po prvi put u karijeri postao...

Arina Sabalenka osvojila US Open

Arina Sabalenka je nova šampionka US Opena. U velikom finalu,...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име