13.8 C
Bijeljina
уторак, септембар 17, 2024
NaslovnaSportFudbalDan kad je fudbalska magija ponižena nemačkim rafalom

Dan kad je fudbalska magija ponižena nemačkim rafalom

Datum:

Dok Nemačka tuguje zbog neuspeha na EURO, ceo svet priča o čuvenih 7:1. Kako to rade čuveni Brazilci. Ma, oni se igraju fudbala, to je pravi talenat, uživanje, magija, virtuoznost… a onda dođe jedna Nemačka i katapultira ih među najveće blamaže koje pamti svetski fudbal

Desilo se na današnji dan. Da se prepričava. Da se nikad ne zaboravi.. Možda je u nekim zvezdama ostalo zapisano da Brazil mora da doživi poraz za prepričavanje. Ako je za momenat kad izgubite 7:1 u polufinalu Svetskog prvenstva dovoljno reći poraz. To je ipak nešto sasvim drugo.

Tog osmog jula ništa nije izgledalo da će usred Brazila, dok je trajao san o titulu prvaka sveta, doći ljuti Nemci i ispaliti rafalnu paljbu po golu. Za muk celog stadion. Za muk cele države. Za muk cele planete.

Fudbalska magija, da ne kažemo brazilsko čarobnjaštvo, je ponižena onda kad smo svi očekivali da upravo to na terenu razbije nemačku disciplinu. I doživeli smo horor. Tragediju. Ako gledamo iz ugla Brazilaca.

Ovaj šamar ih još peče. Bolno, zaista bolno je bilo gledati kako danima sve te fudbalere stavljaju na stub srama. Jednostavno se desilo, da li zbog toga što je Brazil ušao u celu priču letargično, jer kako drugačije kad igrate Mundijal pred svojom nacijom ili je prosto u pitanju dan koji se dešava jednom i nikad više. Ima malo i do Nemaca. Zapravo, tu ima najviše.

To kako su ovaj meč odigrali, sad već penzioner, Toni Kros, a onda i Tomaš Miler, čuveni Klose, nesalomivi Kedira i džokerčina Širle se sigurno ne može opisati u jednom tekstu ili danu. Godinama su svi živi pričali o 7:1, da niko zapravo ni ne zna da je gol za Brazil dao Oskar posle velike kontre. Ko još pamti gubitnike… Nemci su se na kraju okitili titulom prvaka sveta jer su u finalu pobedili Argentinu golom Marija Gecea.

Podsetimo, fudbalska reprezentacija Nemačke je svoje učešće na ovogodišnjem EURO završila u četvrtfinalu kada su izgubili od Španije posle produžetaka.

Reklame

Povezane vijesti

Kejn napunio mrežu Dinama i oborio Runijev rekord

Fudbaler Bajerna iz Minhena Hari Kejn stigao je večeras...

Najteži poraz ikada: Dinamo prvi klub koji je primio devet golova

Fudbaleri zagrebačkog Dinama doživeli su najteži poraz u svojoj...

Iliev se vratio na mjesto uspjeha u najteže vrijeme za Partizan

Ivica Iliev je novi sportski direktor Partizana, zvanično je...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име