23.8 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaSportKošarkaCrveno-beli potop u Minhenu: Bajern srušio nemoćnu Zvezdu!

Crveno-beli potop u Minhenu: Bajern srušio nemoćnu Zvezdu!

Datum:

Košarkaši Bajerna iz Minhena stigli su do 12. pobede u Evroligi, pošto su u utakmici 27. kola savladali ekipu Crvene zvezde, rezultatom 74:66.

Porazom u Minhenu je Zvezda verovatno ostala bez realnih šansi da se ove sezone nađe u plej-inu, pošto deseta pozicija trenutno timu sa Malog Kalemegdana beži tri cele pobede.

Dobro su gosti krenuli, bili su na korak do dvocifrene razlike već u prvoj deonici, ali se zatim sve raspalo. Nisu mogli Sferopulosovi igrači da uhvate ritam, promašivali su za tri, gubili lopte, a Bajern do kraja nije ispuštao vođstvo, stečeno u samom finišu prvog kvartala.

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Devin Buker, koji je upisao čak 22 poena, a dvocifren je bio i Serž Ibaka sa 12. Sa druge strane, Džavonte Smart je predvodio listu strelaca sa 13 poena, dok je dva manje dodao Džoel Bolomboj. Nemanja Nedović je meč završio sa deset ubačenih poena.

Sjajno su obe ekipe započele meč u Minhenu kada je reč o napadu. Prva je do koša stigla Zvezda, nakon skoka u napadu i poena Mitrovića, ali je istom merom uzvratioIbaka. Poentirao je zatim i Smart, uzvratio je Ibaka još jednom, pre nego što su gosti napravili veliku seriju. Pogodio je Smart i trojku, Mitrović je bio precizan, da bi i Giedratis stigao do koša i to iz kontre, pa je Pablo Laso, trener domaće ekipe, bio prinuđen da pozove tajm-aut (11:4).

Ibaka je posle minuta odmora nastavio tamo gde je stao, pošto je stigao do šestog poena, pa je posle četiri minuta bio jedini strelac za domaću ekipu. Odmah je uzvratio Bolomboj, koji je ostao sam i pogodio trojku, čime je gostima doneo +8 (14:6). Nalet gostiju je na kratko prekinuo Buker sa četiri vezana poena, ali Jago pokreće novu seriju, kojom gosti dolaze do 19:10 na četiri minuta do kraja prve deonice. Ipak, ispostaviće se da od tog trenutka kreće veliki pad šampiona Srbije.

Razigrao se Obst, ubacio je trojku u prvom kontaktu sa loptom, nadovezao se Buker, da bi nemački rerpezentativac bio precizan još jednom iza linije za tri poena, pa je Bajern imao prednost posle prvih deset minuta (20:19).

Gde je Zvezda stala u prvoj, nastavila je i u drugoj deonici, što se može reći i za Obsta. Treća trojka za beka Bajerna, a poenima Gilepsija je prekinuta serija od preko šest minuta bez poena za Sferopulosove izabranike. Razmenile su ekipe po dva poena, da bi zatim Danko Branković ubacio trojku (28:23). Od tog trenutka, u naredna tri minuta nijedna ekipa nije došla do poena, sve do poena za Smarta. Nastavilo se u istom, poprilično neefikasnom, ritmu, pa je Bajern posle 20 minuta imao pet poena prednosti (32:27).

Bajern je u odličnom ritmu krenuo u nastavku. Trojka Bukera, zatim i Lučića, obe preko ruke, da bi poenima Ibake domaća ekipa po prvi put bila na dvocifrenoj prednosti (40:29). Vratila se Zvezda na kratko, posle zakucavanja Bolomboja i trojke Nedovića, ali nije uspela da do kraja treće deonice uhvati pravi ritam.

Tempo meča je bio iseckan brojnim prekidima i faulovima, uglavnom se pogađalo sa linije za slobodna bacanja, a u takvoj situaciji na terenu gost nije uspevao da napravi veću seriju i primakne se Bajernu. Ipak, trojka Hange u finišu treće deonice ostavila je nadu gostima da mogu do preokreta (53:46).

Pogodak Hange je pokrenuo goste, usledila je trojka i Tobija, zatim i poeni Nedovića, pa se činilo da crveno-beli mogu do preokreta (53:51). Ipak, dobar ritam gostiju je prekinuo Bolmaro trojkom, na to se sa dva pogotka sa distance nadovezao i Bonga, pa spasa za Zvezdu nije bilo.

U finišu se ušlo u penal završnicu, jurili su gosti poraz manji od šest razlike, kako bi u potencijalnom krugu bili bolji od Bajerna, ali ni do toga nisu došli, pa je na kraju ekipa iz Minhena došla do zaslužene pobede (74:66).

Pobednički tim je sada na skoru 12-15 i čeka ga borba za plasman u plej-in, dok je Zvezda na učinku 10-17 i samo je još teoretski u trci za doigravanje.

Reklame

Povezane vijesti

Mladi aktivisti pokrenuli inicijativu za otvaranje omladinskog centra u Bijeljini!

Trener Partizana Željko Obradović za grčke medije govorio je...

Haos u Koloradu: Derik Vajt učestvovao u tuči, udaren u glavu

Prvotimac Boston Seltiksa i reprezentativac Amerike Derik Vajt je...

Bogdanović surovo iskren: „Nije mi se to svidelo, nervira me“

Kapiten košarkaške reprezentacije Bogdan Bogdanović se prisetio Svetskog prvenstva...

Loša partija Zvezde u Moskvi protiv Zenita: Završen VTB kup

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Zenita iz Sankt...

Durent sastavio najbolju NBA petorku – nema Jokića

Američki košarkaš Kevin Durent objavio je svoju petorku od...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име