19.9 C
Bijeljina
четвртак, септембар 19, 2024
NaslovnaSportTenisBred Gilbert: "To je stvar koja najviše iznenađuje kod Novaka"

Bred Gilbert: „To je stvar koja najviše iznenađuje kod Novaka“

Datum:

Bred Gilbert, trener američke teniserke Koko Gof, dao je intervju za magazin Klej, u kojem je govorio i o Novaku Đokoviću.

Amerikanac, koji je nekad bio trener Andrea Agasija i autor popularne teniske knjige „Pobeđivati ružno“, upitan je i da li su članovi velike trojke, Federer, Đoković i Nadal, pobeđivali ružno.

Njihovi mečevi su izgledali prelepo, ali bi se većina njih saglasila da je najvažniji tip meča koji treba dobiti onaj na početku turnira, možda kada vam stvari ne idu najbolje tog dana i kada nađu način da pobede. Tako sutra sve izgleda lepo. To je ta suptilna stvar u veličini, postoji veliki procenat mečeva gde igraju na svom regularnom nivou, ali njihovo prosečno je bolje od svega ostalog. Ipak, treba shvatiti kako da uspete u danima kada niste na sto odsto fizički ili mentalno. Potreban vam je i taj ružan dan da bi sve na kraju izgledalo stopostotno lepo„, smatra Gilbert.

On je odbio da priča o sukobu Novaka Đokovića i publike na Vimbldonu.

Ja bih se fokusirao na njegov tenis. A on je neverovatan imajući u glavi da je on imao operaciju pre samo pet nedelja. Tokom nedelje treninga video sam kako napreduje po malo svakodnevno. Gotovo da nema igrača koji bi bio u stanju da igra tako brzo posle te operacije. To je stvar koja najviše iznenađuje„, dodao je Gilbert.

Nije ubeđen da će Nadalov povratak biti uspešan.

Verovatno više nikad neće dosegnuti svoj najbolji nivo, ali iznad svega, svi sportisti žele da se povuku onako kako žele. Oni žele da budu ti koji će reći kada je dosta. Imao je tako mnogo povreda poslednjih godina, tako da verovatno nije bilo perioda gde se osećao potpuno zdravim. To je ono što najviše želi da zna, pre nego što se povuče, kakva mu je igra kada je potpuno zdrav„, zaključio je američki stručnjak.

Reklame

Povezane vijesti

Đoković ludovao u noćnom klubu, pevao čuveni hit, a onda se pojavila Kamelija i ispunila mu obećanje

Najboljji teniser planete Novak Đoković odlično je iskoristio dolazak...

Nadal: „Federer je igrao najbolje, a najbolji svih vremena je…“

Nekadašnji trener Rafaela Nadala, Toni Nadal izjavio je da...

Siner podržao Federera: On je GOAT

Italijanski teniser Janik Siner vjeruje da je najveći svih...

Siner osvojio US Open i oborio rekord star 47 godina

Janik Siner je po prvi put u karijeri postao...

Arina Sabalenka osvojila US Open

Arina Sabalenka je nova šampionka US Opena. U velikom finalu,...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име