29.3 C
Bijeljina
четвртак, септембар 12, 2024
NaslovnaVijestiGledali su užareno nebo i priželjkivali kišu: Nebo se zacrnilo nad Zlatiborom,...

Gledali su užareno nebo i priželjkivali kišu: Nebo se zacrnilo nad Zlatiborom, blješte munje, nestalo struje

Datum:

Nakon veoma toplog dana, popodne je jugozapadnu Srbiju zahvatilo jako olujno nevreme, a u pojedinim mestima oko Zlatibora padao je grad i sevale su munje, pa su mnoga domaćinstva ostala bez struje.

Kišu su, kažu meštani sela, priželjkivali već danima, zemlja je jako suva, pa se trava i usevi brzo suše, što im nikako ne ide u korist.

Bilo je dobro ugrejalo, nebo vedro, ali se odjednom naoblačilo i počelo da grmi, prvo daleko, a onda je krenulo sve jače i jače. Počela je kiša, tako je ‘jednačito’ padala, kad posle krenu i grad, nje mu se, eto, nismo nadali“, objašnjava stariji Zlatiborac kako je izgledala današnja oluja.

Od 16 časova na ovom području pala je velika količina kiše, što raduje ratare i stočare, pa će imati, kažu, letine i hrane za stoku. Grad nije napravio veću štetu, osim u pojedinim domaćinstvima gde je „poneka“ šljiva „preživela“ aprilske mrazeve, te je opstala do po Petrovdanu.

Inače, ovogodišnji rod je pretežno slab, a tome je zaslužan sneg i mraz krajem aprila. Tokom današnje oluje, pa i sada trenutno, u zlatiborskom kraju jako grmi i sevaju

munje, pa su delovi čajetinske opštine bez električne energije. Dobili smo informaciju i da je drvo preprečilo put između bajinobaštanskih sela Zlodol i Zaglavak.

Reklame

Povezane vijesti

Prvi Skywalk u Srbiji biće gotov do oktobra VIDEO

Radovi na vidikovcu na Kablaru biće završeni u oktobru...

Nevjerovatne brojke u Kragujevcu: Ovo je pravi bejbi bum

Prelepe vesti stižu iz kragujevačkog porodilišta, jer je tokom...

Požar na Svetoj Gori: Vatru gase i helikopteri iz vazduha

SOLUN - Na Svetoj Gori, danas je izbio veliki...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име