Hijaluronska kiselina najefikasnije hidrira osetljivu kožu usana i rešava problem ispucalih usana, kaže mr sci. med. Brankica Tepavčević, plastični i rekondtruktivni hirurg.

Svima nam je poznato da se hijaluronskim filerima koriguje oblik usana, da se povećava njihov volumen, ali gotovo niko ne razmišlja o tome da hijaluronska kiselina bolje od svih preparata i metoda hidrira kožu usana, sprečava pucanje i ljuspanje. Metoda je jednostavna i potpuno bezbedna, budući da hijaluronsku kiselinu stvara i naš organizam, tako da je kompatibilna sa našim tkivom. Stoga su rizici od alergijskih reakcija svedeni na minimum, objašnjava mr sci. med. Brankica Tepavčević, plastični i rekondtruktivni hirurg.

Kako hijaluron hidrira?

Veliki molekuli hijaluronske kiseline u dermisu vezuju se za kolagen i elastin čineći kožu jedrom i elastičnom. Izuzetno vezuju vlagu i hidriraju kožu dubinski i dugoročno. Ove efekte potvrđuju nalazi biopsije kože posle primene hijaluronske kiseline, objašnjava naša sagovornica. Sličano kao aminokiseline, hijaluronska kiselina sprečava prevođenje rastvorljivog kolagena u nerastvorljiv. Na taj način obezbeđuje se duža vitalnost kože.

Primenjen na usnama, hijaluron popunjava fine bore uz ivice usana, definiše konture i daje im glatkost i mekoću.

Sve prednosti tretmana

Hijaluronska kiselina primenjena na usnama omogućava da se postigne simetrični vizuelni izgled kod asimetričnih usana, da se definišu konture i popune usne koje su izgubile volumen usled starenja, što licu daje mladalački, lepši izgled, objašnjava dr Tepavčević.

Takođe je odlično to što se hijaluron resorbuje, tako da, ako vam se efekat ne dopada, on će vremenom biti sve manje i manje uočljiv. Mada, to se verovarno neće dogoditi, jer su hijaluronski fileri idealni za postizanje prirodnog izgleda.

Lepe usne za 5 minuta!

Ubrizgavanje hijaluronskih filera u usne traje svega nekoliko minuta, nakon čega nema perioda oporavka.

GLOSA

Hijaluronska kiselina štiti kožu od slobodnih radikala i štetnih dejstava iz spoljne sredine