Ljubav počinje i rađa se u pogledu dvoje koji, i da hoće, ne uspevaju da zaustave "ples" okicama - tvrdi Majkl Argul, stručnjak za govor tela. On tvrdi da se kontaktom očima čak može izazvati ljubav. Ali tu postoji jedan mali uslov.

- Da biste izgradili intimnu vezu sa nekim, pokrenuli prijatna, nežna i strasna osećanja, čak i ljubav, vaši pogledi bi trebalo da se susreću oko 70 odsto vremena koje provodite zajedno. Tek tada će ti dugi i izražajni pogledi slati drugoj strani poruku da je volite. A njegova podsvest će onda polako početi da obrađuje tu informaciju i razvija ista osećanja - tvrdi Argul.

Ali Kembel, lajf-kouč, autor knjige "Više od seksa", dodaje da pogledi zaista otkrivaju da li se nekome sviđate i da to možete da utvrdite već tokom prvog minuta kada ste sa njim.

- Ako žena spazi nekog ko joj se dopada, a onda pogleda u pod, pa malo "luta" očima po sobi i na kraju ponovo pogleda u muškarca, znači da mu šalje poruku da je seksualno zainteresovana za njega. Ali čak i ako skrene pogled u prvih 45 sekundi, zatim ponovo pogleda u "objekt", ali direktno u oči, takođe emituje signal da joj se sviđa.