Žene će uvek naći dobar razlog da obnove stvari u svom ormaru, ali nekako najbolje opravdanje za to nađu kada dođe proleće.

Poznati modni brendovi na nedeljama mode u Njujorku, Londonu, Milanu i Parizu pokazali su šta će to biti aktuelno na proleće 2019. godine.

Modne kolekcije nikada nisu izgledale tako dobro kao što izgledaju sada.

Pogledajte kreacije za koje se veruje da će biti "must have" u ovoj godini.

Volani

Ako ste od onih osoba koji vole volane, znajte da će baš oni ove sezone biti u trendu. Osim volana u modi će biti i ukrasi i mnoštvo boja. Ukoliko sve maštovito raporedite, to će biti pravi modni pogodak.

Foto: Pixabay.com

Perje

Za predstojeću sezonu jedan od neophonih materijala je perje. Vraća se na haljinama, suknjama pa čak i na kaputima. Perje je romantično i dekadentno, vazdušasto i ženstveno, sve u jednom.

Mreža

Verovali ili ne i mrežasti odevni predmeti se vraćaju u modu. Stoga se spremite za proleće kupovinom nakita od školjki i mrežastih haljina. Ali budite oprezni kada je kombinujete. Uvek birajte samo jedan komad od mreže i obavezno je balansirajte s klasičnim, bezvremenskim stvarima iz ormara.

Dete sunca

Boja limuna, nevena i maslaca su nijanse koje će biti pun pogodak ovog proleća. Ova boja svakako će podići raspoloženje i dobar je modni pozdrav proleću. Nosićemo je na noktima, kaputima, majicama i naravno haljinama.

Foto: Pixabay.com

Neutralne boje

Ukoliko volite neutralne boje, onda će vam se povratak ovog modnog trenda itekako dopasti. Zemljani tonovi vraćaju se na velika vrata modne industrije.

Marame

Haljine marame oduševile su influensere širom svijeta. Neodoljivo podsećaju na vintaž svilene marame za koje se možemo složiti da nikada ne izlaze iz mode.

Tufne

Tufne su zahvalne za svako doba godine i za svaku priliku, a ovog proleća se baš poput bumeranga vraćaju na modnu scenu. Ovaj modni dezen svoj procvat je doživio u 19. veku, a u Engleskoj je ovaj trend zavladao sada već davne 2006. godine. Tufnice če biti prisutne svuda, na haljinama, košuljama, pantalonama, suknjama pa čak i na cipelama.

Foto: Pixabay.com

Kratke pantalone

Kratke pantalone su ove godine predstavili svi modni brendovi od Šanela, preko Prade pa do Fendija.

Hipi stil

Čini se da je vreme čvrstog minimalizma prošlo. Na njegovom mestu imamo povratak hipi stila. Jeste li spremni za leto provedeno u džemperima, majicama i suknjama. I da sve to ponekad nosite odjednom, sa preširokim tregericama? Ako jeste, hipi stil je pravi stil za vas.

Foto: Pixabay.com

Kombinezoni

Kombinezon spada u one odevne komade koji se slažu uz svačiji stil, nezavisno od godina, a prolećne piste donele su kombinezone u svim bojama. Mogu da se nose tokom cele godine i idealni su za svaku priliku.