27.1 C
Bijeljina
уторак, август 27, 2024
NaslovnaVijestiRepublika SrpskaSaga oko Vukovićevog imenovanja tek počinje, Novaković Bursać poručuje da nastavlja sa...

Saga oko Vukovićevog imenovanja tek počinje, Novaković Bursać poručuje da nastavlja sa radom u Domu naroda BiH

Datum:

Generalni sekretar PDP Nenad Vuković, koji je dobio mandat za petog delegata u Klubu Srba u Domu naroda BiH, po svemu sudeći, neće dočekati da bude imenovan na tu poziciju za vrijeme aktuelnog mandata toga doma Parlamenta BiH.

Kako objašnjavaju sagovornici za Srpskainfo, koji su upoznati sa situacijom u Parlamentarnoj skupštini BiH,saga oko imenovanja Vukovića tek počinje.

– Nakon što je CIK BiH dodijelio mandat Vukoviću, on mora biti imenovan na redovnoj sjednici Doma naroda BiH. Odnosno, mora se zakazati sjednica, utvrditi dnevni red i staviti tačka imenovanja kako bi Vuković mogao da preuzme certifikat i položi zakletvu. Kako je trenutno u blokadi Dom naroda BiH i pitanje je kada će se sjednica ovog doma održati, imenovanje Vukovića je po svemu na dugom štapu – priča naš sagovornik.

Objašnjava da je sad i SNSD dobio mogućnost da blokira rad Doma naroda sa svoja tri delegata, jer je za odlučivanje u ovom domu potreban konsenzus.

Za komentar smo pokušali da dobijemo Nenada Vukovića, ali nije dogovarao na naše pozive.

Podsjećamo, Centralna izborna komisija BiH juče je usvojila odluku da je Nenad Vuković delegat u Domu naroda BiH, umjesto Snježane Novaković Bursać.

Istovremeno, iz SNSD poručuju da će se boriti svim pravnim sredstvima kako bi dokazali da je jedini validni izabrani predstavnik u Domu naroda BiH Snježana Novaković Bursać, koja je imenovana u Narodnoj skupštini RS.

Smatraju da je Centralna izborna komisija BiH napravila pravnu pometnju sa žrijebanjem za novog delegata, a tokom kojeg je izvučen Nenad Vuković iz PDP.

– Rješenje Suda BiH, da nam je odbijena žalba, nije dostavljena SNSD. Mi ćemo ići da iscrpimo sve pravne lijekove, u nekoj nadi koja je sve tanja da ovdje još ima struktura koje su spremne da primjene pravo, a drugo da razobličimo sav pravni kurcšlus koji su napravili u CIK BiH i Sudu BiH. Iscrpićemo sve domaće pravne lijekove kako bismo stigli sa ovom brukom do Strazbura – kaže Snježana Novaković Bursać, delegat u Domu naroda BiH iz SNSD..

Ona pojašnjava da će prisustvovati svim sjednicama radnih tijela i Doma naroda za koje dobije poziv iz sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH.

Ja ću biti na svim sjednicama za koje dobijem uredan poziv – poručuje Novaković Bursać, koja dodaje da će u četvrtak prisustvovati sjednici Ustavno-pravne komisije Doma naroda BiH.

Podsjećamo, danas bi trebalo da bude održana hitna sjednica Predstavničkog doma sa jednom tačkom dnevnog reda i to usvajanja budžeta institucija BiH. Hitna sjednica Doma naroda BiH zakazana je za petak kako bi budžet bio usvojen.

Reklame

Povezane vijesti

Premijer Višković lakše povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi: Uskoro u bolnici u Zvorniku

MILIĆI - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković u...

Šok!: Vojčeh Ščesni okončao karijeru

Samo dve nedelje nakon što je napustio Juventus, Vojčeh...

Izboden muškarac (43) u Mirijevu, traga se za napadačem

U Mirijevu je sinoć, oko 20.00 časova izboden čovjek. Muškarac...

Sanski Most zavijen u crno: Gordana Midžan sahranjena na svoj rođendan

Sahrana Gordane Midžan, jedne od žrtava trostrukog ubistva koje...

Drama na aerodromu: Pukla guma na avionu, poginule dvije osobe FOTO

Dvije osobe su poginule, a jedna je povrijeđena u...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име