26.6 C
Bijeljina
среда, август 21, 2024
NaslovnaSvijetPolitikaAudio-analiza ukazuje da je na Trampovom skupu pucano iz tri oružja

Audio-analiza ukazuje da je na Trampovom skupu pucano iz tri oružja

Datum:

Nova forenzička analiza američkog Nacionalnog centra za medijsku forenziku na Univerzitetu Kolorado u Denveru da su tokom pucnjave na mitigu bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa korišćena tri oružja

Prva tri pucnja su bila ispaljena iz oružja A, sledećih pet su bila iz oružja B, a završni “akustični impuls“ je emitovao moguće oružje C, pokazala je audio-analiza naučnika Nacionalnog centra za medijsku forenziku

Audio-analiza je takođe potvrdila da se napadač nalazio između 110 i 120 metara od podijuma na kojem se nalazio Tramp, prema forenzičkom ekspertu Robertu Maheru, piše CNN.

Snimci su primer „krek-pop“ sekvence, tipične za situaciju u kojoj supersonični metak prođe pored mikrofona, pre „dolaska odgovarajućeg zvuka praska“, rekao je Maher.

Vreme između ovih markera ukazuje da se napadač nalazio između 110 i 120 metara od mikrofona, pod pretpostavkom da se metak kreće prosečnom brzinom od 800 do 1.000 metara u sekundi, naveo je Maher.

FBI je u nedelju saopštio da je ubica delovao sam, a da je pucao iz legalno kupljenog oružja koje je pripadalo njegovom ocu.

“Reč je o poluautomatskoj puški AR 556. FBI nije pronašao nikakve indicije da je osumnjičeni imao neke mentalne bolesti. Na napad se gleda i kao domaći teroristički akt i kao na pokušaj ubistva“, saopšteno je iz biroa.

Povezane vijesti

Muškarci su tri puta bolji u krevetu kada u sobi urade ovo

Mnogim muškarcima koji pokušavaju da zavedu ženu, prvo što...

Još jedan dan, još jedan bujni dekolte vatrene Kolumbijke… FOTO

Čini se da je ovo već sada postala nedeljna...

Kakve poruke skriva dolazak direktora CIA u BiH?

 SARAJEVO - Prvi čovjek Centralne obavještajne agencije (CIA) Sjedinjenih...

Mitrović upitan da li je Partizan dodatni motiv: „Nikad nisam debitovao za Zvezdu“

Fudbaler Genta Stefan Mitrović kaže da neće biti dodatno...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име