26.6 C
Bijeljina
среда, август 21, 2024
NaslovnaVijestiU Foči nestalo muško novorođenče: Policija Srpske neumorno traga

U Foči nestalo muško novorođenče: Policija Srpske neumorno traga

Datum:

Policija Republike Srpske intenzivno radi na predmetu nestanka bebe u Foči, kojoj se nakon što se rodila, gubi svaki trag.

Ova informacija potvrđena je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, odakle nam je rečeno da policija ima otvoren predmet u vezi sa jednom ženskom osobom, za koju je utvrđeno da se porodila, ali da djeteta nema.

„Na predmetu se intezivno radi i zbog zaštite istrage više informacijama ne možemo iznositi u javnost“, kazali su iz MUP-a Republike Srpske.

Podsjećamo, kako prenosi ATV, pozivajući se na svoje izvore, novorođenče iz Foče misteriozno je nestalo nakon porođaja, a policija i tužilaštvo mjesecima pokušavaju da utvrde da li je beba mrtva ili je eventualno postala žrtva trgovine djecom.

Isti medij prenosi da je istraga pokrenuta u februaru ove godine, nakon što je žena iz Foče rodila muško novorođenče. 

Trudnoću i porođaj je, tvrde, navodno krila od porodice jer, kako se sumnja, otac bebe nije njen suprug. 

„Pojedini članovi porodice ipak su posumnjali, a ljekarski pregled je potvrdio da se nedavno porodila. Međutim, kako nigdje nije bilo bebe slučaj je prijavljen policiji“, prenio je ATV, prema čijim je informacijama, žena istražiocima tvrdila da se porodila sama, bez ljekaske pomoći. 

„Ispričala je da je beba kasnije pomodrila i prestala da diše. Tvrdila je da je pokušavala da je vrati u život, ali nije uspjela i beba je preminula. Tijelo je, kako je izjavila, bacila u rijeku Drinu…“, navode, ne otkrivajući izvor.

Dalje ističu da tijelo bebe nije pronađeno, te da nisu otkriveni ni dokazi koji potvrđuju gore navedeni epilog. Tvrde da je majka više puta ispitivana i da su se u iskazima pojavljivale nedosljednosti. 

„To se odnosilo na datum poroda, promjenu lokacija na kojoj je navodno bacila tijelo bebe…“, tvrdi se u tekstu.

Kako ističu, u ovom slučaju se sumnja i na trgovinu djetetom, a tokom provjeravanja svih informacija, došlo se do saznanja da je žena, tokom trudnoće, odlazila na preglede u privatnu kliniku. 

„Saslušavane su i odgovorne osobe iz klinike, te su i u njihovim iskazima utvrđene nedosljednosti. Istraga se širila i pronađeni su određeni dokazi koji ukazuju da bi se u cijelom slučaju moglo raditi o trgovini djetetom, što je predmet dalje istrage“, otkrivaju između ostalog.

O ovom slučaju zatražili smo komentar od Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, iz koga su za ATV kazali da su zaprimili ovaj predmet i da rade na utvrđivanju svih okolnosti navedenih u izvještaju o preduzetim mjerama i radnjama koji je tužilaštvu dostavila policija.

Povezane vijesti

Muškarci su tri puta bolji u krevetu kada u sobi urade ovo

Mnogim muškarcima koji pokušavaju da zavedu ženu, prvo što...

Još jedan dan, još jedan bujni dekolte vatrene Kolumbijke… FOTO

Čini se da je ovo već sada postala nedeljna...

Kakve poruke skriva dolazak direktora CIA u BiH?

 SARAJEVO - Prvi čovjek Centralne obavještajne agencije (CIA) Sjedinjenih...

Mitrović upitan da li je Partizan dodatni motiv: „Nikad nisam debitovao za Zvezdu“

Fudbaler Genta Stefan Mitrović kaže da neće biti dodatno...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име