19.3 C
Bijeljina
среда, август 21, 2024
NaslovnaVijestiGledali su užareno nebo i priželjkivali kišu: Nebo se zacrnilo nad Zlatiborom,...

Gledali su užareno nebo i priželjkivali kišu: Nebo se zacrnilo nad Zlatiborom, blješte munje, nestalo struje

Datum:

Nakon veoma toplog dana, popodne je jugozapadnu Srbiju zahvatilo jako olujno nevreme, a u pojedinim mestima oko Zlatibora padao je grad i sevale su munje, pa su mnoga domaćinstva ostala bez struje.

Kišu su, kažu meštani sela, priželjkivali već danima, zemlja je jako suva, pa se trava i usevi brzo suše, što im nikako ne ide u korist.

Bilo je dobro ugrejalo, nebo vedro, ali se odjednom naoblačilo i počelo da grmi, prvo daleko, a onda je krenulo sve jače i jače. Počela je kiša, tako je ‘jednačito’ padala, kad posle krenu i grad, nje mu se, eto, nismo nadali“, objašnjava stariji Zlatiborac kako je izgledala današnja oluja.

Od 16 časova na ovom području pala je velika količina kiše, što raduje ratare i stočare, pa će imati, kažu, letine i hrane za stoku. Grad nije napravio veću štetu, osim u pojedinim domaćinstvima gde je „poneka“ šljiva „preživela“ aprilske mrazeve, te je opstala do po Petrovdanu.

Inače, ovogodišnji rod je pretežno slab, a tome je zaslužan sneg i mraz krajem aprila. Tokom današnje oluje, pa i sada trenutno, u zlatiborskom kraju jako grmi i sevaju

munje, pa su delovi čajetinske opštine bez električne energije. Dobili smo informaciju i da je drvo preprečilo put između bajinobaštanskih sela Zlodol i Zaglavak.

Povezane vijesti

Muškarci su tri puta bolji u krevetu kada u sobi urade ovo

Mnogim muškarcima koji pokušavaju da zavedu ženu, prvo što...

Još jedan dan, još jedan bujni dekolte vatrene Kolumbijke… FOTO

Čini se da je ovo već sada postala nedeljna...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име