31.4 C
Bijeljina
субота, август 24, 2024
NaslovnaSportTenisAlkaraz pokazao snagu u finalu Vimbldona: Novak nije bio na potrebnom nivou

Alkaraz pokazao snagu u finalu Vimbldona: Novak nije bio na potrebnom nivou

Datum:

Srpski teniser Novak Đoković poražen je ubjedljivo 3:0 od Karlosa Alkarasa u finalu Vimbldona. Podsjećamo Novak Đoković i Karlos Alkaras su 2023. godine igrali u finalu Vimbldona i španski teniser je tada postao šampion posle sjajne igre u pet setova.

Tada je Alkaras prekinuo dominaciju Đokovića, Nadala i Federera.

Ovoga puta je Alkaras slavio dosta ubedljivije, 3-0 u setovima, a Novak Đoković je po prvi put u karijeri izgubio drugo finale jednog turnira zaredom i to od istog igrača.

Imao je poraz na dva uzastopna finala US Opena, ali ga je 2012. godine pobedio Endi Mari, a godinu dana kasnije Rafael Nadal.

Na Rolan Garosu ga je u finalu 2014. godine porazio Rafael Nadal, a 2015. godine Sten Vavrinka.

Dva uzastopna finala na Grend slemovima Đoković nije gubio kasnije, a sada ga je na Vimbldonu u dva finala zaredom pobedio Karlos Alkaras.

Bio je mladi Španac blagi favorit i pre susreta, ali je na terenu zaista demonstrirao sav talenat koji poseduje, i došao do trijumfa.

Nije Novak od samog početka dobro krenuo, što je rezultiralo izgubljenim brejkom već u prvom gemu. Zanimljivo, ovaj gem je trajao čak 14 minuta.

To je bila velika olakšica za popularnog Karlitosa, koji je samo pojačavao ritam, i prilično lako dolazio do gemova na svoj servis.

Sa druge strane, Novak nije delovao najsjajnije, imao je poteškoća i tokom svojih servis gemova, što se ponovo videlo u petom gemu, kada je Alkaraz došao do novog brejka.

Do kraja seta, Alkaraz je rutinski igrao, i poveo – 6:2.

Slično je bilo i u drugom setu, s obzirom na to da je Alkaraz već u prvom gemu ponovo došao do brejka.

Pokušavao je Novak da uzvrati, ali bez previše uspeha, te je mladi Španac samo održavao prednost. Ipak, uspeo je mladi Karlos da u sedmom gemu drugog seta, ponovo dođe do brejka, a već u narednom i do drugog seta istim rezultatom – 6:2.

Nešto drugačije, i bolje izgledao je Novak u trećem setu. Imao je Alkaraz čak četiri brejk prilike u četvrtom setu, ali na kraju je Novak uspeo da  se spasi u toj situaciji.

Ipak, pri rezultatu 4:4, Španac je uspeo da dođe do brejka, te je imao priliku da servira za pobedu.

I baš tada, viđen je vrhunac neizvesnosti. Imao je Alkaraz čak tri meč lopte, ali je Novak uspeo da okrene, i dođe do brejka.

Odservirao je Novak potom odličan gem, što je uradio i Alkaraz za njim, te je meč otišao u taj-brejk.

Bolje je tamo počeo Alkaraz, i prvi je došao do mini-brejka, međutim, uzvratio je Novak, i tada se činilo da može srpski teniser da smanji na 2:1 u setovima.

Na kraju ipak do toga nije došlo, a Alkaraz je iskoristio novi mini-brejk, koji je napravio, i došao do velikog trijumfa.

Opšti utisak je, da je Španac neočekivano lako došao do trijumfa, gotovo bez ikakvih poteškoća, a sa druge strane, Novaku gotovo ništa nije polazilo za rukom.

Bilo kako bilo, Karlos Alkaraz je došao do svoje četvrte Gren slem titule, dok Novaka očekujemo na Olimpijskim igrama u najboljem izdanju.

Reklame

Povezane vijesti

Svjetska hit igra stiže na Xbox

Genshin Impact ove jeseni stiže na Xbox. Tokom Gamescom 2024...

Drama na meču Kope Libertadores: Igrač se srušio na terenu

Defanzivac Nacionala Juan Izquierdo srušio se u 84. minuti...

Amar Alagić iz Bihaća, grada na rijeci Uni, sve...

Amerikanac se divi Đokoviću: „Najveći svih vremena – zacementirano“

Američki teniser Frensis Tijafo pohvalio je srpskog tenisera Novaka...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име