34.3 C
Bijeljina
понедељак, август 26, 2024
NaslovnaBijeljinaGradske vijestiPrivrednik Mile Pejčić preuzeo kumstvo hramovne slave za narednu godinu u Modranu

Privrednik Mile Pejčić preuzeo kumstvo hramovne slave za narednu godinu u Modranu

Datum:

Generalni direktor Tehničkog remonta Bratunac /TRB/ Mile Pejčić prisustvovao je obilježavanju slave Hrama Svetih apostola Petra i Pavla u Modranu, a ovom prilikom Pejčić je preuzeo kumstvo za narednu godinu i istakao da mu je čast što će 2025. godine kumovati i biti u prilici da pomogne završetku radova na svetinji koja je značajna ne samo za Modran, nego za cijelu Semberiju i njene vjernike.

Modran je komšijsko selo mom Suvom Polju u kojem sam ranije takođe bio kum crkvene slave, kao i u nekim drugim hramovima širom Bijeljine i Semberije. U ovom selu imam mnogo poznanika i prijatelja, poznajem vrijedne i poštene domaćine, tako da mi je zadovoljstvo što sam prisustvovao ovogodišnjoj proslavi slave Hrama, a poseban osjećaj u meni budi to što ću kumovati naredne godine – rekao je Pejčić.

 

On je naglasio da je vjera u Boga stoljećima okupljala narod u Bijeljini i Semberiji i da su TRB i njegovo rukovodstvo, na čelu sa Slavenkom Ristićem, uvijek na raspolaganju da pomognu izgradnju svetinja jer smatraju da je to obaveza svih onih kojibudućnost srpskog naroda vide u zajedništvu, miru i jedinstvu. 

Reklame

Povezane vijesti

spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име