23.2 C
Bijeljina
четвртак, август 22, 2024
NaslovnaSportKošarkaJokić dominirao, pa isključen – Srbija razbila Francusku

Jokić dominirao, pa isključen – Srbija razbila Francusku

Datum:

Košarkaški Srbije pobedili su Francusku rezultatom 79:67 u prijateljskoj utakmici u Lionu.

Košarkaške predstave u Lionu krenule su okršajem ženskih selekcija Srbije i Francuske, a onda je usledio duel koji su mnogi sa nestrpljenjem iščekivali.

U prvom planu svakako su bili veliki rivali iz NBA – Nikola Jokić i Rudi Gober u reketu, ali i okršaj MVP lige sa najboljim mladim igračem NBA Viktorom Vembanjamom.

Nikola Jokić je zbog pet faulova isključen, a meč je završio sa 20 poena i 12 skokova, dok je 15 ubacio Bogdan Bogdanović, 9 poena je ubacio Avramović, a 8 Marinković, po 7 poena imali su Dobrić i Gudurić, 6 Petrušev, 5 Micić i Plavšić bez poena i 3 uhvaćena skoka.

U redovima Francuske, 14 poena uz 10 skokova i 3 asistencije je imao Viktor Vembanjama, 12 i 2 skoka je upisao Jabusele, dok je 9 poena i 3 asistencije imao Frenk Nilikina, a Matijas Lesor 8 poena, 3 skoka i 1 asistenciju, dok je 8 imao i Furnije, po 5 Batum i Strazel, po 3 Kulibali i Gober i bez poena su meč završili De Kolo, Albisi i Kordinije.

Svi smo očekivali spektakularnu utakmicu, a to smo i dobili i odmah na startu je Vensan Kole pokazao koliko samo mogu da budu opasni kada je koristio Vembanjamu najbolje što je mogao.

Kažnjavao je Srbiju i novi igrač Partizana Frenk Nilikina sa dve otvorene trojke koje je pogodio, ali sem toga u napadu nije bio preterano opasan.

Dugo se Srbija tražila, imala i 8 poena zaostatka u jednom trenutku (21:13), a u tim momentima su najbolji u redovima Srbije bili Ognjen Dobrić i Vanja Marinković koji su i pomogli da se sa 23:18 završi prvi period.

U drugoj četvrtini smo videli kako Srbija „dodaje gas“ i sve nekako na pogon Nikole Jokića. Podigao je Srbiju najbolje što je imao, Francuzi su upali u probleme sa ličnim greškama, pre svega Gober i Lesor i to su Pešićevi izabranici znali da iskoriste.

Serijom 19:0 se slomio otpor Francuske i Srbija im u drugom periodu dozvoljava samo 7 poena što možemo reći da je imalo najveći uticaj na odlučivanje pobednika ovog susreta.

Vraćali su se Francuzi, korak po korak, ali nikada nisu uspevali da potpuno zabrinu Pešića i njegove saradnike. Najbolje što su Francuzi mogli jeste da spuste razliku na jednocifreni zaostatak, ali su Petrušev i ostali imali spreman odgovor na ovako nešto.

Na kraju je Srbija slavila ubedljivo u ovoj pripremnoj utakmici. U trećoj deonici su se priključili neophodni Bogdanović i Micić uz srčanog Avramovića i mirno priveli meč kraju.

Jedina stvar koja je unela nervozu jeste peta lična greška dosuđena Nikoli Jokiću u samom finišu, ali je Srbija već imala komfornu prednost i pobedila rezultatom 79:67.

Naredna provera je zakazana za utorak, 16. jul, kada će Srbija igrati protiv Australije.

Povezane vijesti

Mladići iz BiH i Srbije optuženi zbog brutalnog premlaćivanja

BIŠOFSHOFEN - Državljanin Bosne i Hercegovine (19) zajedno sa...

Pohapšeni svi učesnici brutalne tuče u Novom Pazaru: Sukob izbio zbog djevojke

Pripadnici Interventne jedinice novopazarske policije pronašli su i priveli...

Stanojević: „Zadovoljan sam borbenošću“

Trener Partizana Aleksandar Stanojević bio je vidno razočaran nakon...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име