31.4 C
Bijeljina
субота, август 24, 2024
NaslovnaSportTenisMa kakve godine i povrede!: Fenomenalni Novak upisao deseto finale Vimbldona

Ma kakve godine i povrede!: Fenomenalni Novak upisao deseto finale Vimbldona

Datum:

Jak, jači, Novak Đoković! Najbolji srpski teniser ponovo je uspeo da obezbedi mesto u finalu Vimbldona, pošto je danas u tri seta srušio Lorenca Musetija iz Italije i tako zakazao nedeljni spektakl i reprizu prošlogodišnjeg okršaja za titulu sa Karlosom Alkarazom – 3:0 (6:4, 7:6, 6:4)

Pokazao je Italijan da nije bez razloga ušao u polufinale Vimbldona i na trenutke je u ovom meču, baš kao što je to bio slučaj na Rolan Garosu, dosta kvalitetno parirao našem najboljem teniseru.

Najbolji segment igre je Museti pokazao tokom drugog seta, kada je čak na momente i vodio, ali je Novak još jednom pokazao koliko je mentalno jak i nije dopustio ni da ga to poremeti.

Potrajao je ovaj meč poprilično, iako je Novak posao završio u tri seta, s obzirom na to da su gemovi bili dosta dugi, sa dosta izjednačenja, ali i nemali broj brejk lopti.

Prvi set krenuo je baš kao što smo već i nagovestili sa nekoliko dugačkih gemova, posle čega je Novak uspeo da uspostavi sigurnost i da u pravom momentu u šestom gemu uzme brejk Musetiju iz druge brejk lopte.

I taman kada je trebalo da Đoković posao završi na svom servisu, desilo se poprilično iznenađenje ili bolje reći preporod Musetija. Italijan je spasio dve brejk lopte, potom oduzeo servis Novaku i činilo se da potencijalno može da unese veliku dramu u završnicu ovog dela igre.


Ali ta nada se na njegovom licu zadržala možda nepuna tri minuta, jer je Novak uspeo da dođe do 0:40 koliko u narednom Musetijevom gemu i da iskoristi ukupno četvrtu set loptu, te da povede sa 1:0.

Drugi set krenuo je krajnje neprijatno, brejkom za Musetija, ali je bilo vidljivo da to nije baš nimalo potreslo Novaka, koji je možda mogao već u narednom gemu to da anulira.

Imao je Đoković tada dve brejk lopte, nije ih iskoristio, ali zato jeste ponovo uspeo da obezbedi tri vezane na 2:3 i da oduzme servis Lorencu sa nulom.

Usledila je velika borba, a Novak je mogao čak i da izbegne igranje tajbrejka u ovom trećem setu, jer je imao brejk i set loptu u 12. gemu. Nije je tada iskoristio, ali je u odlučujućem gemu dobio čak četiri vezane pošto je u potpunosti bio dominantan u odnosu na Musetija i već tada je bilo jasno da su mu otvorena vrata raja.

Početak trećeg seta bio je dijametralno suprotan od drugog! Nole je odmah uspeo da dođe do brejka na servisu Musetija i da ga satera u ćošak.

Gazio je Nole polako, ali sigurno ka pobedi, a onda se desilo nešto što se inače ne viđa – kvar hok-aj sistema.

Zvala je Alison Hjuz supervizora, pauza je trajala nekoliko minuta, ali je na kraju sve rešeno tako što su joj putem telefona „dojavili“ da je jedna loptica bila u autu, što je donelo poen Musetiju.

No, ni to nije poremetilo našeg Noleta, koji je nastavio sa odličnom igrom, čuvao energiju za svoje servis gemove i nastavio da diktira tempo ovog meča.

Reklame

Povezane vijesti

Svjetska hit igra stiže na Xbox

Genshin Impact ove jeseni stiže na Xbox. Tokom Gamescom 2024...

Drama na meču Kope Libertadores: Igrač se srušio na terenu

Defanzivac Nacionala Juan Izquierdo srušio se u 84. minuti...

Amar Alagić iz Bihaća, grada na rijeci Uni, sve...

Amerikanac se divi Đokoviću: „Najveći svih vremena – zacementirano“

Američki teniser Frensis Tijafo pohvalio je srpskog tenisera Novaka...
spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име