19.3 C
Bijeljina
четвртак, август 22, 2024
NaslovnaSportFudbalDa nije tužno, bilo bi smiješno: Piksi ostaje selektor Srbije!

Da nije tužno, bilo bi smiješno: Piksi ostaje selektor Srbije!

Datum:

Dragan Stojković Piksi nastaviće da vodi reprezentaciju Srbije kao selektor.

Ovakva odluka biće potvrđena na Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Srbije koja bi trebalo da bude održana u petak, javlja „Mozzart sport“.

Piksiju je ukazano novo povjerenje nakon neuspjeha na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, gdje je Srbija eliminisana u grupnoj fazi.

„Orlovi“ su ispali u grupnoj fazi i na Mundijalu u Kataru 2022, pa se postavlja pitanje šta je čelnike saveza opredjelilo da nastave saradnju sa Stojkovićem?

Postavlja se još nekoliko pitanja. Kako je Pilksi koji je nekada bio ljubimac nacije došao do ljudske pozicije, da ga navijači ne žele, ali on neće da ode.

Istina, Srbija se s Piksijem plasirala u A Ligu nacija, gdje će reprezentacija početi novi ciklus u septembru u grupi sa Španijom (5. sept), Danskom (8. sep) i Švajcarskom (12. okt).

Cilj je Svjetsko prvenstvo 2026. u SAD, Meksiku i Kanadi, do kog Piksi ima i ugovor sa FSS, produžen upravo uoči EURO 2024.

Kako prenosi „Mozzart sport“, taj ugovor će biti revidiran, odnosno selektoru će biti smanjena plata.

U međuvremenu, očekuju se velike promjene u rukovodstvu FSS.

Potpredsednik Branislav Nedimović već je podnio ostavku, isto je najavio generalni sekretar Jovan Šurbatović, a ni drugi funkcioneri nisu sigurni na svojim pozicijama.

Povezane vijesti

spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име