12.7 C
Bijeljina
субота, октобар 5, 2024
NaslovnaBijeljinaGradske vijestiPokret mora bolje: Ljubiša Petrović da napusti praksu imenovanja direktora u v.d.statusu,...

Pokret mora bolje: Ljubiša Petrović da napusti praksu imenovanja direktora u v.d.statusu, na način kao što čini republička vlast

Datum:

Pokret mora bolje poziva gradonačelnika Bijeljine Ljubišu Petrovića da odmah a nakon više od tri godine čekanja, raspiše konkurse za izbor komisija koje će birati kandidate za direktore javnih preduzeća, po mogućnosti ljude od autoriteta koji svoja zvanja nisu stekli „kupovinom diploma“ a nakon toga da raspiše konkurse za izbor direktora javnih preduzeća u kojima je on, kao gradonačelnik, prestavnik državnog kapitala. Da napokon okonča teško kršenje zakona, ucjenu i apsolutnu kontrolu trenutnih v.d. direktora komunalnih i ostalih preduzeća u Bijeljini.

Isto to zahtijevamo i od tzv. „skupštinske većine“, odnosno gradske skupštine.

Većina tih njihovih kadrova je u v.d. statusu više od tri godine i ako je Zakonom o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Republike Srpske precizirano da ni u jednoj mogućoj vanrednoj varijanti ne mogu trajati duže od šest mjeseci.

Tako da se gradonačelnikovo ponašanje ni malo ne razlikuje od ponašanja republičkih vlasti, koje su privatizovale i kriminalizovale sve republičke, pa i državne institucije, ekonomski osiromašile i prezadužile Republiku Srpsku, što je izazvalo i ogromno raseljavanje stanovništva.

Mi iz opozicije kritikujemo manipulaciju vlasti v.d. statusom, pa i politička stranka čiji je član gradonačelnik Petrović, a on sa druge strane radi to isto. Kompletna opozicija kritikuje praksu republičkih vlasti da su imenovani i v.d. direktori agencija, republičkih institucija i javnih preduzeća od entitetskog interesa ujedno i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, te da praktično kao direktori tih subjekata sami sebi, kao narodnim poslanicima, podnose izvještaje o poslovanju. Upravo identičnu stvar čini i gradonačelnik Bijeljine Lubiša Petrović koji ima odbornike gradske skupštine koji su ujedno i direktori gradskih komunalnih preduzeća i takođe, sami sebi podnose izvještaje o poslovanju.

Sve to je nedopustivo, jer onda nema razlike između vlasti i opozicije i sve se svodi na to „sjaši Kurta da uzjaše Murta“. Gradonačelnik Petrović izgleda želi da bude „mali Dodik“ jer primjenjuje mnoge nezakonite metode vršenja vlasti koje već godinama u Republici Srpskoj provodi Milorad Dodik? Kako drugačije shvatiti njegovo prethodno pomenuto ponašanje i metode funkcionisanja, ako ne tako.

Pokret mora bolje poziva gradonačelnika Bijeljine Ljubišu Petrovića da prestane sa kršenjem zakona i ponašanjem identičnim ponašanju republičkih vlasti i da pomogne Pokretu mora bolje u vraćanju zakonitosti u radu svih institucija i u promjeni ovog nakaradnog sistema koji uništava Republiku Srpsku i raseljava njeno stanovništvo.

Reklame

Povezane vijesti

spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име