Putuje Srbijom i svetom upoznajući druge kulture, uživajući u lepotama dalekih destinacija, različitim ukusima i mirisima. Svako putovanje donosi novi izazov, pa je prelazeći granice 45 država često pomerao i svoje.

- Zahvaljujući putovanjima naučio sam dosta o samom sebi i o svim nekim situacijama u kojima se nalazim prepoznam neko pravo lice. Možda neke stvari koje do tada nisam bio svestan i na šta sam sve spreman i koje su moje granice koje nekada na putovanjima i moram da pređem, jer ipak najbolje se osećam kada napustim tu zonu komfora i doživim nešto potpuno novo i drugačije - navodi Petar Sretenović za RTS.

Ovaj mladić iz Čačka uživa u putovanjima po Evropi, Africi, Kubi, Japanu, jer tvrdi putovanja su način života. Iz brojnih avantura nosi samo pozitivna iskustva i uspomene. Izdvaja najinteresantnije.

- Vožnja indijskim vozom, komunikacija sa Indijcima koji nekad i ne komuniciraju nego samo pokretima glave daju odgovor na svako pitanje, a na meni je da shvatim i razumem šta su oni hteli da kažu. Tako da, generalno, sve su to neke stvari koje onako na neki lep način vas izbace iz koloseka i vrate u nešto potpuno drugačije - ističe Petar.

Utiske sa putovanja prenosi fotografijama i pričama na svom blogu i društvenim mrežama. Podjednako mu je izazovno kada vodi grupu kao i kada je sam turista.

Obilazim mesta u koja turisti inače ne idu. To mi se desilo na primer u u Jordanu kada sam bio. Otišao sam na sever Jordana u blizini granice sa Sirijom i to je jedna potpuno drugačija zemlja u odnosu na ono koja se obilazi u regularnim da kažem turističkim turama, a opet kada sam sa grupom imam jako lepu mogućnost da upoznam zemlju ponovo na neki drugačiji način - naglašava Petar.

Petar uvek ima kofer pri ruci. Na jesen će ponovo biti vodič turistima u Japanu, a spreman je i za neke nove pustolovine