U šarenom svetu voćnih sokova, postoji ogromna raznolikost koja mami naše nepce. Od klasične pomorandže i jabuke do egzotičnih mešavina, ovi napici često nude zgodan način da dobijete dozu vitamina i osveženja. Međutim, nisu svi sokovi napravljeni na isti način. Neki, prepuni dodanih šećera i bez vlakana, mogu povećati nivo šećera u krvi i potencijalno dovesti do gojenja.

Džesi Fejder, trener i dijetetičar, otkrio je koji voćni sok treba eliminisati iz ishrane jer negativno utiče na težinu i povećava razinu šećera u krvi. Fejder je otkrio da sve vrste veštačkih aromatiziranih sokova (poznatih po tome što su puni šećera) treba izbegavati.

Voćni sokovi s veštačkom aromom s velikim količinama dodanih šećera su najgori jer dovode do gojenja i skoka šećer u krvi. To obično uključuje stvari poput voćnog punča, limunade, havajskog punča, voćnih koktel sokova itd. Ovi voćni sokovi sadrže vrlo malo voća, ako ih uopšte ima", kaže Fejder.

Ove stvari ne samo da će povećati šećer u krvi, već mogu dovesti do gojenja tokom vremena ako se konzumiraju svakodnevno.

Pročitajte i:

Ceđenje voća - danak lenjosti: Stručnjaci savetuju da ipak pojedete ceo plod

Kada organizam jača, bolesti nas zaobilaze: Sok od ove tri namirnice će vas preporoditi

"Voćni sokovi s veštačkom aromom s velikim količinama dodanih šećera su najgori jer dovode do gojenja i skoka šećer u krvi. To obično uključuje stvari poput voćnog punča, limunade, havajskog punča, voćnih koktel sokova itd. Ovi voćni sokovi sadrže vrlo malo voća, ako ih uopšte ima", kaže Fejder.

Ove stvari ne samo da će povećati šećer u krvi, već mogu dovesti do gojenja tokom vremena ako se konzumiraju svakodnevno.