Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva BiH, tužilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju podigao je optužnicu kojom je optužen M.Đ, rođen 1977. godine u Zenici, nastanjen u Bijeljini, osnivač, direktor i lice ovlašteno za zastupanje preduzeća Bistrik d.o.o. Bijeljina, državljanin BiH i Srbije.

"Optuženi se tereti da je, kao direktor i vlasnik navedenog preduzeća, ostvario oporezivi promet u iznosu od 2.348.721,69 KM, koji je propustio evidentirati u poslovnim knjigama pravnog lica, uključujući knjigu izlaznih faktura", saopšteno je.

Odnosno, kako su naveli iz Tužilaštva BiH, Đurić se tereti da je dao lažne podatke o svojim stečenim oporezivim prihodima tako što nije ostvarenu realizaciju zaliha dobara u navedenom iznosu evidentirao na odgovarajućim kontima pravnog lica, pa je prilikom kontrole utvrđen manjak zaliha robe u navedenom preduzeću.

"U optužnici se navodi da je optuženi nezakonitim radnjama izlazni PDV u ukupnom iznosu od 398.366,44 KM i prihod po istom prometu propustio prikazati u knjigovodstvenim evidencijama pravnog lica Bistrik d.o.o. Bijeljini te iste propustio prikazati, obračunati i prijaviti UIO BiH, pa je tako izbjegao plaćanje izlaznog PDV-a u iznosu od 398.366,44 KM u kojem iznosu je oštetio Budžet BiH", stoji u saopštenju.