I dok mnogi ljudi njegovih godina rade puno radno vreme, Bharat svakodnevno prosli na ulici i od toga veoma dobro zarađuje.

Njegova omiljeno lokacija za prosjačenje je železnička stanica Chhatrapati Shivaji Maharaj Terminus, gde sa ostalim prosjacima uspije da sakupi pravo bogatstvo.

Bharat posjeduje stan u Mumbajiu sa dvije spavaće sobe koji vrijedi 102.366 dolara, ali i dvije prodavnice koje iznajmljuje za 30.000 rupija mjesečno.

Kako prenose strani mediji, mjesečni prihodi ovog prosjaka su 60.000 rupija (731 dolara) i 75.000 rupija (914 dolara), što je znatno više nego što zarađuje prosječan stanovnik Indije sa regularnim poslom. Inače, prosječna plata u Indije je 350 evra. A postoje i oni koji zarade samo 100 evra mjesečno.

Sa druge strane, njegova djeca neće ići njegovim stopama. Oni su već završili školovanje, te mole svog oca da se skloni sa ulice, ali on to odbija.

On je uveliko postao omiljena ličnost indijske štampe, koja nerijetko piše o njemu kako bi što bolje prodala svoj materijal.