Portal "Avaza" javlja, pozivajući se na svoja saznanja, da su osumnjičena lica iznajmila više stanova u samom vrhu ovog objekta. 

"Avaz" iz izvora bliskih policiji saznaje da su uhapšeni Dušan Jovanović Giba i Darko Dulović. Njih je uhapsio MUP KS, a uz pomoć OBA, koja ih je locirala i razotkrila.

Jovanović se dovodi u vezu s klanom Velje Nevolje, odnosno Veljka Belivuka, Darkom Šarićem, ali i kavačkim klanom. 

Bojan Hrvatin, svjedok u postupku koji se vodi protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a kojima se na teret stavljaju najteža krivična djela, tokom svjedočenja u martu ove godine, iznio je niz detalja o ubistvu dvojice škaljaraca na Krfu. Alan Kožar i Damir Hadžić, ubijeni su u julu 2020. godine na Krfu, a Hrvatin tvrdi da je među egzekutorima bio i Dušan Jovanović zvani Giba sa Karaburme, čiji je brat Vuk ranjen u sačekuši ispred zgrade u kojoj je živio.

Mediji u Srbiji su objavili u novembru prošle godine da je Dušan Jovanović planirao i atentat i na Veselina Milića, načelnika beogradske policije, a sve su otkrile Sky poruke. 

Prema izvještajima sa aplikacije Sky koje je ranije objavio Krik, ubistvo Alena Kožara i Damira Hadžića naredili su Radoje Zvicer i Darko Šarić. Iako je trebao učestvovati u ubistvu, Veljko Belivuk se povukao iz operacije, prenosi Oslobođenje.

"Zvicer je kao zamjenu poslao Miloša Jevrića, a Šarić je poslao Dušana Jovanovića. Logističku ulogu, od Belivuka je preuzeo Stefan Andrejić (Šarićev saradnik)", piše u izvještaju kojeg je objavio Krik.

Podsjetimo, ubijeni Alen Kožar u jednom periodu skrivao se u Sarajevu. Te 2019. godine u Sarajevu je uhapšen plaćeni ubica Der Čaba koji je planirao ubiti Alena Kožara, piše Istraga.ba.

Dušan Jovanović, zvani Giba dovodi se u vezui s vođom "vračaraca" Nikolom Vušovićem Džonijem i saradnikom Dariom Đorđevićem Deksterom.

Mediji i Darka Dulovića dovode u vezu sa likvidacijama pripadnika škaljarskog klana, koje su rađene po nalogu kavčana.

Njemu se ranije sudilo za ubistvo Siniše Milića, bliskog saradnika Luke Bojovića. Tokom postupka Dulović je bio u bjekstvu. Krajem decembra prošle godine Viši sud u Beogradu ga je oslobodio odgovornosti da je a je 19. juna 2018. na Autokomandi pomagao u ubistvu pripadnika “škaljarskog klana” Siniše Milića Bosketa (45), prijatelja Luke Bojovića.

Prema optužnici, Dulović se teretio da je svoju “reno lagunu” pozajmio nepoznatom muškarcu koji je koristio taj auto u Bosketovoj likvidaciji. Isti automobil je ubica koristio i kad je, uoči zločina, na novobeogradskom buvljaku kupio telefon kojim je potom daljinski aktiviran eksploziv postavljen pod Milićev džip.

Dulović je, inače, četiri mjeseca poslije ubistva Milića uhapšen u BiH i izručen Crnoj Gori radi izdržavanja dvoipogodišnje kazne zbog trgovine heroinom, poslije čega je pušten na slobodu i od tad mu se gubi svaki trag. Takođe je odranije poznat i srpskoj policiji.

Dulović je prvi put u Bosni i Hercegovini uhapšen 2018. godine.

Ove osobe osim Srbije potražuju još neke države. Utvrđuje se šta su radili ovdje i koga su planirali likvidirati, navodi Avaz.