Njega su za ovo optužile četiri žene, a sve se, navodno, dogodilo na vrhuncu njegove slave.

Tvrdi se da se sve dogodilo između 2006. i 2013. godine, kada je Brend bio voditelj BBC radija 2 i Kanalu 4, pre nego što je postao holivudska zvezda.

Ove stravične optužbe dospele su u javnost nakon što je Rasel u petak na svoj kanal na Jutjubu postavio video u kom oštro demantuje "veoma ozbiljne optužbe koje su se pojavile na njegov račun".
Kao što sam opširno pisao o tome u svojim knjigama, bio sam kroz prošlost vrlo, vrlo promiskuitetan", rekao je on, između ostalog u snimku.

Tokom tog vremena promiskuiteta, odnosi koje sam imao apsolutno su uvek bili sporazumni. Tada sam uvek bio transparentan oko toga, gotovo previše transparentan, a transparentan sam i sada. Pitam se čiji interes stoji iza svega" dodao je glumac.

Kako se navodi u izveštajima, jedna žena tvrdi da ju je Brend silovao "pribivši je uza zid", a druga tvrdi da ju je glumac napao kada je on imao 31 godinu, a ona tek 16 godina.

Ona je rekla i kako ju je glumac nazivao "detetom" tokom "emocionalno nasilne i kontrolisane veze koja je trajala tri meseca".

Treća žena istakla je da ju je komičar, navodno, seksualno napao dok je radila sa njim u Los Anđelesu i tvrdi da joj je pretio tužbom ukoliko nekome nešto bude rekla. Četvrta žena tvrdila je da ju je Brend seksualno napao, ali i fizički i emocionalno zlostavljao.

Glumac je optužbe demantovao, a šta će se dalje dešavati sa ovim slučajem, ostaje da vidimo.