U ovoj bolnici je rečeno da je dodatno pozvana i eksterna Komisija za stručni nadzor.

– O rezultatima rada ove dvije komisije javnost će biti blagovremeno obaviještena – poručuju iz bolnice nakon što je dječak na putu iz bolnice u Bijeljini u UKC RS, u Banjaluku, preminuo u sanitetskom vozilu.

– Zaposleni u JZU Bolnica “Sveti Vračevi” Bijeljina iskreno saosjećaju sa tugom i bolom porodice Kovač koja je izgubila dijete. U posljednjem periodu kroz Odjeljenje za pedijatriju naše zdravstvene ustanove prošlo je više hiljada djece koja su uspješno izliječena, što, nažalost, nije slučaj kod ovog pacijenta – dodaju u ovoj bolnici.

Danijela i Dario, roditelji dječaka optužuju ljekare bijeljinske bolnice. Dječak je, kako kažu, preminuo iznenada 28. avgusta

-Bio je zdrav dječak koji je 25. avgusta osjetio jaku glavobolju, zbog čega je 26. avgusta hospitalizovan u Dječijem odjeljenju JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ u Bijeljini. Sumnjalo se na sunčanicu – rekla je Danijela.

Zbog pogoršanja stanja, tri dana kasnije, odlučeno je da dječaka prebace u UKC RS, u Banjaluku. Samo 40 minuta prije dolaska, u pratnji ljekara i medicinskog tehničara, u sanitetu je dječaku dodatno pozlilo. Nažalost, ljekari u Banjaluci nisu uspjeli da ga vrate u život.