Izabranici Majka Melouna odigirali su katastrofalnu četvrtu četvrtinu, pre svega početak ovog perioda i loša igra u tim trenucima koštala ih je pobede.

Denver je dopustio rivalu da napravi veliku seriju i time potpuno preuzme kontrolu nad utakmicom. Nikola Jokić je uspeo da dovuče ekipu do egala, ali ne i do preokreta.

Denver je imao šut za produžetak, Džamal Marej je pokušao da bude heroj i nije uspeo. Serija se sada seli u Majami, a treća utakmica igra se u noći između srede i četvrtka.

Nikola Jokić bio je najefikasniji sa 41 poenom, uz to je imao 11 skokova i četiri asistencija, a iz igre je šutirao 16/28. Ipak, ostatak tima je podbacio, pa je tako Marej postigao 18, Gordon 12, a Braun 11. Očajno je odigrao Porter junior koji je ubacio samo pet poena.

Majami je odigrao timsku dobar meč, a iako nije najefikasniji, jednu od ključnih uloga odigrao je Dankan Robinson koji je svih 10 poena postigao u četvrtoj četvrtini. Najefikasniji bio je Vinsent sa 23 poena, dok su Adebajo i Batlerr postigao po 21.