Novak se obratio sa terena posle pobede u Parizu i izazvao sjajnu reakciju publike.

- Želim da pozdravim sve koji su danas bili na tribinama. Danas je bila divna atmosfera i hvala publici zog toga. Prvi put sam igrao protiv Huana, znam ga već par godina, pojavio se na sceni i specijalista je za ovakvu vrstu podloge. Želeo je da diktira tempo, kad to radi prilično je konstantan. Zadovoljan sam što sam prikazao visok nivo tenisa, i srećan sam što idem dalje.

Ovo je rekord, istorija u Parizu, jer je Novak po 17. put u četvrtfinalu Rolan Garosa, a to nije uspeo čak ni Rafael Nadal.

- Hvala puno svima na čestitkama. Ponosan sam zbog tog rekorda, naročito ovde. Kao i svaki igrač, mnogo sam razmišljao, nije kao što je bilo pre par godina, nešto sam sa telom morao da uradim, ali kada igram na ovom nivou naravno da sam zadovoljan.

Prokomentarisao je i zagrevanje sa sinom Stefanom.

Veliko je zadovoljstvo imati decu sa sobom, da su ovde sa mnom. Još sutra su tu, moraju da idu u školu, jer treba ići u školu. Moram da kažem da moj sin stvarno voli tenis i sa njima sam jedna drugačija osoba, potpuno pozitivan, osećam mnogo ljubavi, motivacije, da igram svoj najbolji tenis. Možda će i on jednog dana moći da igra ovde - rekao je Novak posle pobede.