Ni činjenica da je Denver u jednom trenutku meča sa Hitom imao i 24 poena prednosti nije učvrstila Melouna u uverenju da je njegov tim odigrao u skladu sa punim potencijalom. Neke greške su jednostavno bile previše očigledne.

Meloun je do tančina secirao igru svog tima u prvoj utakmici finalne serije plej-ofa i locirao anomalije na koje je odmah ukazao igračima. Zabrinjavajuće je, kaže, što su protivniku dozvolili nedopustivo veliki broj otvorenih šuteva za tri poena.

Sreća po Denver, gosti su bili totalno indisponirani u šutu, te domaći nisu platili skupu cenu zbog indolentne odbrane.

"Mislim da nismo dobro igrali u prvoj utakmici. Odgledao sam snimak i video da su oni pogodili 5 od 16 otvorenih trojki. Kao što sam i rekao mojim igračima jutros, činjenica da je Majami imao 16 otvorenih šuteva za tri poena je problematična. I ako mislite da će Maks Strus ponovo da šutira 0/9 ili će Dankan Robinson da ima 1/5 opet, varate se", poentirao je Meloun.

Trener Nagetsa je dodao da je njegov tim morao mnogo bolje da odigra u poslednjoj četvrtini u kojoj je Denver primio 30 poena uz 60% uspešnosti šuta Majamija i dozvolio je Hitu da se vrati na devet poena zaostatka na dva i po minuta pre kraja.