Biciklističku vožnju je organizovala Kolacija za borbu protiv mržnje „Društvo bez predrasuda“, u saradnji sa Međuopštinskom radnom grupom Majevica.

Koordinator projekta Enes Avdičević je izjavio da je na današnjoj vožnji učestvovalo 50 biciklista, kako profesionalaca, tako i amatera u biciklizmu. Polazna tačka biciklističke vožnje je bila Goduš. Biciklisti su dalje vozili kroz Sniježnicu, Priboj, Peljave, i Tobut.
„Danas smo prisustvovali otvaranju 4. biciklističke rekreativne vožnje koja je dio projekta „Upoznaj Majevicu“.

Ovaj projekat je rezultat uspješne međuopštinske saradnje pet majevičkih opština. Aktivnosti koje se sprovode u okviru projekta vode ka pomirenju i stvaranju boljeg ambijenta za život svih stanovnika Majevice“, rekao je Milenko Ristić, predsjednik Skupštine opštine Lopare.
Načelnik za privredu u Loparama Željko Kerović je istakao da je cilj današnje vožnje promocija turizma na majevičkom području, međuentitetska saradnja, kao i razvoj ruralnih područja Majevice.


„Via Majevica“ je projekat međuopštinske i međuentiteske saradnje u koje su uključene opštine Lopare, Teočak, Sapna, Ugljevik i Čelić. Glavni cilj projekta jeste saradnja navedenih opština u svrhu razvoja turizma i kulture na prostoru Majevice.