Dnevnik RTS-a u 19.00 sati je počeo scenama sa protesta i povicima "Vučiću, odlazi", dok je njihov portal pratio uživo dešavanja sa okupljanja, još od 18.00 časova, kada je i počelo. Osim kamera, na terenu je i RTS-ov dron za snimanje iz vazduha.

Riječ je o četvrtom okupljanju "Srbija protiv nasilja" nakon masovnog ubistva koje se dogodilo u osnovnoj školi na Vračaru. Građani su se u 18.00 sati okupili u Beogradu u ogromnom broju formirajući tako prsten oko RTS-a.

Okupljeni ispred zgrade javnog servisa zviždali su i pozivali zaposlene da se pridruže građanima, prenosi "Klix". Dio njih uzvikivao je i "ostavke". Rečeno je da neće biti upada u zgradu, ali da je ovo način da pokažu RTS-u da su nezadovoljni njihovim izvještavanjem o posljednjim dešavanjima u Srbiji.

Scene sa protesta su osim na početku dnevnika na RTS-u prikazali još nekoliko puta. Građani su poručili da je dobro što su počeli raditi svoj posao, ali su napomenuli i zahtjeve koji se odnose na izbacivanje nasilja iz programa, ukidanje rijaliti programa i sličnog sadržaja.

Demonstranti zahtjevaju smjenu članova Vijeća Regulatornog tijela za elektronske medije (REM), ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora BIA-e Aleksandra Vulina, gašenje medija i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizija Pink i Happy koje, prema riječima organizatora "šire mržnju, nasilje i strah" te ukidanje emisija koje promovišu nasilje ukidanje rijaliti programa.