Utakmica je počela loše za izabranike Aleksandra Lukovića, Poljska je povela već u četvrtom minutu kada je Jakub Križanovski natrčao na loptu koju je prethodno odbranio golman Viktor Džodić i poslao je u mrežu. 

Srbija je izjednačila u 51. minutu pogotkom Vukojevića posle odličnog udarca Andreja Petrovića. Poljska je vratila vođstvo u 62. minutu sa penala koji je izborio i pretvorio u gol Danijel Mikolajevski. E tu je zapravo problem, pošto na usporenom snimku ne možemo da vidimo šta je tačno sudiji zasmetalo.

Nakon toga, Matija Popović je imao sjajnu šansu za izjednačenje u 65. minutu, ali je nije iskoristio. Nisu se poredavali "orlići", izjednačili su u 70. minutu kad je Andrej Subotić posle asistencije Nikše Delibašića poslao loptu u mrežu Poljaka.

Delovalo je tad da će meč otići u produžetak, ali da ne bude tako, pobrinuo se Filip Rejčik majstorijom iz slobodnog udarca u 89. minutu. Srbija je eliminacijom u četvrtfinalu kontinentalnog šampionata ostala bez plasmana na Svetsko prvenstvo koje je na programu u novembru.